Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk Folkeparti: Nybygget politiskole er et fatamorgana

Den nye justitsminister fastholder nybygget politiskole i Herning. Men hverken DF eller S støtter beslutningen. Og pengene er ikke fundet.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har  ikke har flertal for en nybygget politiskole i Herning – hverken i forligskredsen eller i Folketinget. Foto: Jens Dresling

Hverken Dansk Folkeparti eller Socialdemokratiet vil støtte regeringens beslutning om at bygge en helt ny politiskole fra bunden i Herning. Dermed er der hverken opbakning i politiforligskredsen, der har aftalt at etablere en skole i Vestdanmark, eller flertal i Folketinget bag beslutningen til en halv mia. kr.

»I mine øjne er nybyggeri et fatamorgana. For det første på grund af prisen på omkring 550 mio. kr. Jeg forstår ikke, hvordan regeringen vil finansiere det,« siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).

Det er ikke logisk at bygge en splinterny skole, når der står næsten 40 tomme bygninger rundt om i landet.

Trine Bramsen (S), , retsordfører

»For det andet kan jeg ikke forstå, at regeringen ikke vil afsøge en mulighed, hvor man rent faktisk overholder politiforligets ord om, at en ny politiskole skal optage elever allerede i 2018,« siger Kofod Poulsen med henvisning til, at det ifølge Rigspolitiet vil tage 38 måneder, før et nyt byggeri kan stå klar.

Flertal imod sig

Fredag mødes forligskredsen for første gang med den nye justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Han har på forhånd meddelt, at han fastholder V-regeringens beslutning om nybyggeri i Herning, hvilket undrer DF og S. Især fordi tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) efter blå bloks finanslovsaftale i november ellers sendte beslutningen tilbage til forligskredsen.

Krav om en ny indstilling

Rigspolitiet har det seneste år gennemgået 45 eksisterende bygninger til en ny politiskole i 32 kommuner. Til sidst anbefalede Rigspolitiet et nybyggeri. Men på fredagens møde vil forligspartierne kræve, at Rigspolitiet kommer med en ny indstilling.

»Vi har et ansvar for, at skolen kan tages i brug i 2018. Det er ikke logisk at bygge en splinterny skole, når der står næsten 40 tomme bygninger rundt om i landet. Vi vil have politiet til at pege på, hvilken af de eksisterende bygninger, der egner sig bedst,« siger retsordfører Trine Bramsen (S), der »ikke forstår Papes bastante udmelding, når han ikke har flertal for nybyggeri – hverken i forligskredsen eller Folketinget«.

»Han beder jo næsten om at få et flertal imod sig,« siger hun.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) skriver i en mail, at når politiskolen skal være nybyggeri, skyldes det, »at det er den mest fremtidssikrede løsning for politiet«.

Læs også