Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Regeringen er klar til at droppe politiskole i Herning

Der skal stadig bygges ny politiskole, men den skal ikke nødvendigvis ligge i Herning, siger justitsministeren.

Sådan kan de indendørs idrætsfaciliteter komme til at se ud i den nye politiskole, som regeringen ønsker bygget i Herning. Illustration: Rigspolitiets rapport

Regeringen er klar til at diskutere med andre partier, hvor en ny politiskole skal ligge. Hidtil har regeringen peget på, at den skulle bygges i Herning, men nu bøjer justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sig.

- Der har været en række kritiske røster ude omkring placeringen af politiskolen i Herning. Placeringen skal ikke være det afgørende, siger ministeren i en skriftlig kommentar.

Han peger på, at det vigtigste er, at politiet får en ny politiskole.

- Derfor rækker vi nu hånden frem og siger, at skolen ikke behøver at ligge i Herning. Hvis forligskredsen har ønsker om andre placeringer, så er regeringen klar til at se på det, siger han.

Sagen om placeringen af den nye politiskole i Vestdanmark er blevet noget af en hovedpine for justitsministeren.

Den tog for alvor fart, da den daværende justitsminister Søren Pind (V) i november sidste år meldte ud, at Venstre-regeringen havde besluttet at placere den nye politiskole i Herning.

Det var flere partier, herunder Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, imod. Partierne er ligeledes imod nybyggeri. De mener i stedet, at der skal bruges eksisterende bygninger til en ny skole.

Men så langt er justitsministeren ikke parat til at gå.

- Regeringen ønsker, at det skal være nybyggeri, fordi Rigspolitiet, Politiforbundet, politiets undervisere og de bygningseksperter, der har arbejdet med politiskolen, alle anbefaler nybyggeri.

- Jeg har derfor indkaldt til møde i forligskredsen på mandag, så sagen forhåbentlig snart kan få sin afslutning, siger Søren Pape Poulsen.

Det er de tre regeringspartier, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der er med i aftalen om en ny politiskole i Vestdanmark.

Læs også