Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Trump vil bygge mur mod Mexico »hurtigst muligt«

Arbejdet med at planlægge murbyggeri mod Mexico er i gang, siger Trump. Han gentager, at Mexico skal betale.

Donald Trump har onsdag aften dansk tid underskrevet to dekreter om indvandring og grænsesikkerhed. Han vil blandt andet sætte gang i byggeriet af en mur mod Mexico så snart, som muligt. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP Donald Trump vil sætte gang i byggeriet af en mur mod Mexico så hurtigt, som muligt. Inden for måneder, siger han. Foto: Guillermo Arias/AP

De første mursten i den mur, som USA vil bygge på grænsen mod Mexico, vil blive lagt hurtigst muligt. Måske allerede inden for nogle måneder.

Det siger USA's præsident, Donald Trump, i et interview med tv-stationen ABC News. Han underskrev onsdag aften to dekreter vedrørende indvandring og grænsesikkerhed, hvoraf det ifølge CNN fremgik, at der skal opføres en "fysisk barriere" mellem USA og Mexico.

Planlægningen af byggeriet af muren mod Mexico er gået i gang, siger Trump i interviewet med ABC News.

Trump gentager desuden sit løfte fra valgkampen om, at det bliver Mexico, der kommer til at betale for muren.

I første omgang bliver det dog måske de amerikanske skatteydere, der kommer til at betale for muren. Men i sidste ende vil Mexico komme til at refundere omkostningerne, siger præsidenten.

»Der vil ske en betaling. Måske i en kompliceret form,« siger Donald Trump.

Han tilføjer, at forhandlingerne om refusion vil begynde »relativt snart«.

Trump har gentagne gange fastholdt, at Mexico skal betale for etableringen af muren. Det har den mexicanske præsident, Enrique Peña Nieto, dog afvist et tilsvarende antal gange.

Til ABC News sagde Trump desuden, at han vil indsætte flere grænsepatruljer ved grænsen til Mexico. Samtidig skal der gøres en større indsats mod illegal indvandring i byer, hvor illegale immigranter ikke er blevet retsforfulgt, de såkaldte "sanctuary cities".

Kilder: ritzau/Reuters/ABC News

Læs også