Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

En ny type boligjægere vælger at leje

Efterspørgslen på dyre lejeboliger er mere end femdoblet siden 2011, viser nye tal fra BoligPortal.dk. Men hvorfor?

På Aarhus Havn byder både Isbjerget og Lighthouse på lejeboliger i den dyre ende af prisskalaen. Arkivfoto: Jan Dagø

Når de højtlønnede går på boligjagt, skeler de i stigende grad til lejemarkedet.

Efterspørgslen på lejeboliger med en månedlig husleje på over 15.000 kr. er steget med 20 pct. på et år – og er dermed mere end femdoblet siden 2011, viser nye tal fra BoligPortal.dk, der er Danmarks største markedsplads for lejeboliger.

Faktisk er det på de dyreste lejeboliger, både villaer og lejligheder, at efterspørgslen er vokset mest, forklarer adm. direktør Henrik Løvig. Han mener, at profilen på en lejeboligsøgende anno 2014 har ændret sig markant.

»I dag udgør boligsøgende med en årsindkomst på mere end 500.000 kr. godt ni pct. af alle boligsøgende på BoligPortal.dk. Vi ser en ny gruppe af højtlønnede, som ikke tidligere har søgt lejeboliger på nettet,« siger Henrik Løvig.

Ifølge boligøkonom i Nykredit, Joachim Borg Kristensen, er årsagen til de dyre lejeboligers popularitet, at udbuddet af store, nye ejerboliger i de største byer slet ikke kan følge med efterspørgslen.

Det får højtlønnede boligjægere til at se sig om efter nye muligheder, mener han.

»Byggeaktiviteten i en by som København er stigende, men stadig langt fra det niveau, den lå på i midten af 00’erne. Samtidig er efterspørgslen på store og nye ejerboliger i København kraftigt stigende, fordi det primært er her, at der er vækst og beskæftigelse. Og når ejerboligmarkedet ikke kan matche efterspørgslen, finder mange i stedet en lejebolig, der kan opfylde deres behov,« siger Joachim Borg Kristensen.

En anden årsag er, at stadig flere børnefamilier ønsker at blive i bymiljøet. Tidligere solgte de deres lejlighed og flyttede ud af byen, men det er ved at vende, påpeger Joachim Borg Kristensen.

De seneste tre år har BoligPortal.dk oplevet en fordobling af udbuddet af lejeboliger med en månedlig husleje på mere end 15.000 kr.

BRANCHENYT
Læs også