Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her har hvert fjerde hus fået nye ejere

I visse dele af Danmark er der god chance for at få en ny nabo.

Foto: Colourbox

Bor du nord for København har du haft gode chancer for at stifte bekendtskab med et nyt sæt naboer.

En ny analyse fra Boliga viser, at det i særlig grad er byerne nord for hovedstaden, der har oplevet store udskiftninger i beboersammensætningen inden for de seneste fem år.

I undersøgelsen er der set på, hvor mange huse, der er blevet handlet i de enkelte byer siden 2010*, og 14 ud af listens 20 mest handelsaktive byer befinder sig lige uden for København.

To områder i selve hovedstaden topper dog statistikken.

I Frederiksberg C er 27 procent af postdistriktets villaer således blevet solgt inden for de seneste fem år, mens 25 procent af husene i København K har skiftet ejer, og København S indtager fjerdepladsen med 21 procent solgte villaer ud af den samlede husmasse.

Ifølge Curt Liliegreen, der er sekretariatschef hos Boligøkonomisk Videnscenter, er det ikke overraskende at postdistrikterne i og omkring København topper listen over handelsaktiviteten.

- Et af de vigtigste forhold er den demografiske udvikling. De områder, hvor handelsaktiviteten er størst, er også de områder, hvor vi har en vækst i befolkningstallet, f.eks. i Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Gentofte Kommune.
Det er en udvikling, som ikke har noget at gøre med markedsforventninger eller tilfældige udsving. Det er tværtimod en trend, som man forventer vil vare ved i årtier, siger Curt Liliegreen. ..

BRANCHENYT
Læs også