Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Boligejerne inviteret til ny rentefest

Renten falder igen på grund af voldsom finansiel uro.

Der er grund til at følge med i udviklingen, hvis man går og overvejer et fastforrentet boliglån eller en konvertering. 2, 5 pct.-lånet kan være på vej til et come back. Foto: Peter Hove Olesen

2,5 pct. lånet er på vej tilbage for alvor. Den finansielle uro har trykket renten helt i bund, og det er tæt på, at det 30-årige 3 pct. lån lukker igen.

Det sker, når kursen på obligationen bag runder 100. Kursen på det 30-årige fast forrentede 3 pct.-lån er steget de seneste par dage og ligger nu omkring i 99,7. Det er højeste niveau i syv måneder. Samtidig har 2,5 pct.-lånet rundet kurs 96.

»Det er ikke umuligt, at den kan gå over kurs 100 i den nærmeste tid, men virkeligheden har før overrasket,« siger seniorøkonom i Nykredit Jeppe Borre.

Han anbefaler boligejerne ikke at spekulere i, om kursen kan stige eller falde, men udnytte det lave renteniveau til at sikre sig det bedst mulige lån.

»Sammenlignet med, da et fast forrentet lån var dyrest i løbet af de seneste syv måneder, betaler man i dag næsten 2.000 kr. mindre i årlig ydelse pr. lånte mio. kr. Det er bestemt værd at tage med i ethvert husholdningsbudget,« siger Jeppe Borre.

Renten er faldet konstant siden sommer, men efter årsskiftet er faldet accelereret, påpeger boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann.

»Renten har haft pil nedad. I 2016 er rentefaldet taget til, og den seneste uge er kursen på det 30-årige fast forrentede lån steget med næsten 1 kurspoint og er nu igen tæt 100, hvad versionen med afdrag angår,« siger Lise Nytoft Bergmann.

Kursen på den 30-årige 3 pct. obligation uden afdrag er 98,2.

Baggrunden for rentefaldet er den store uro på de finansielle markeder. Der er voldsom finansiel uro i Kina, der er politisk uro i Mellemøsten mellem Iran og Saudi Arabien, og så er der krisen omkring sprængningen af en brintbombe i Nordkorea.

Når der er så meget uro, søger investorerne i stigende grad væk fra aktier mod de mere sikre obligationer.

BRANCHENYT
Læs også