Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Brandvarm boligduel: Dansk storby indhenter København

Det største problem er, at der ikke er nok lejligheder til salg, siger lokal mægler.

I EDC bliver aalborgensiske ejerlejligheder solgt for 18.500 kr. pr. kvm. Salgstiden er nede på 74 dage, og der gives kun 2 pct. i afslag. Foto: Colourbox

Markedet for ejerlejligheder i Aalborg har for alvor lagt sig i overhalingsbanen.

Priserne stiger, afslagene bliver mindre, og salgstiderne er på niveau med København. Det viser nye tal fra ejendomsmæglerkæden EDC, der bakkes op af Home.

»Når jeg ser tilbage til midten af 00’erne, mindes jeg ikke, at det har været så vildt som nu. Især toværelseslejligheder bliver revet væk,« siger Morten Dahl, indehaver af Home Aalborg.

I EDC bliver aalborgensiske ejerlejligheder solgt for 18.500 kr. pr. kvm. Salgstiden er nede på 74 dage, og der gives kun 2 pct. i afslag.

Aalborg oplever en massiv byudvikling på havnen og den gamle eternitgrund, hvor mange lejlighedsprojekter er skudt op. Antallet af studerende i byen stiger med godt 1.000 hvert år.

»De mange nye studerende skaber et pres på de mindre lejligheder i centrum og i byens randområder. Det pres forplanter sig til byens øvrige områder og naturligvis også til de nye boligområder på havnen,« siger Jan Nordmann, kommunikationschef i EDC.

Når jeg ser tilbage til midten af 00’erne, mindes jeg ikke, at det har været så vildt som nu.

Morten Dahl, indehaver af Home Aalborg

Når ejendomsmæglere skal tage temperaturen på en del af boligmarkedet, kigger de bl.a. på forholdet mellem antal boliger til salg og styksalget de seneste seks måneder. Hvis forholdstallet er lavere end 1, er det sælgers marked. Er tallet større end 1,5, er det købers marked.

I Aalborg er denne indikator for ejerlejligheder nede på 0,4. Det er det laveste i Danmark.

Det største problem er, at der ikke er nok lejligheder til salg, mener Morten Dahl fra Home. Udbuddet er faldet med en fjerdedel siden efteråret, og det er med til at presse priserne opad og afhøvle salgstiderne.

»De lave renter har desuden fået mange forældre på banen. Vi oplevede rekordmange forældrekøb i 2015. Før fyldte de 10 pct. af salget, nu står de for en fjerdedel. Det er voldsomt,« siger Morten Dahl.

Home-mægleren forventer, at priserne på ejerlejligheder i Aalborg vil stige med 2-5 pct. i 2016.

Priserne i Aalborg er stadig et godt stykke under niveauet i Aarhus og København, hvor ejerlejligheder sælges til hhv. 27.000 kr. pr. kvm. og 34.500 kr. pr. kvm.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også