Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Dine flybilletter er blevet endnu billigere

I forbindelse med olieprisens nedtur er det blevet billigere at rejse med flyveren. Det skriver den svenske avis SvD Näringsliv.

To skarpe konkurrenter blandt mange. Flypriserne presse yderligere af de lave oliepriser. Foto: Johan Nilsson/Scanpix

Det svenske flyprisindeks, som indsamles af rejsesøgemaskinen Travelmarket.se, viser, at prisen for en tur i luften er faldet på flere ruter. Eksempelvis er gennemsnitsprisen for en langdistancerejse fra Stockholm faldet med 10 pct. i forhold til for et år siden.

Ole Stouby, direktør for Travelmarket.com, vurderer, at priserne vil fortsætte med at falde resten af året. Årsagen er konkurrencen mellem flyselskaberne kombineret med de lavere priser på brændstof.

- Der er en hård kamp mellem lavprisflyselskaberne på de europæiske storbyer, og på de oversøiske destinationer er konkurrencen større end nogensinde med flere nye ruter og udvidet kapacitet fra næsten alle flyselskaber. I kombination med den fortsatte lave pris på brændstof forventes dette at give endnu billigere flybilletter i 2016, siger Ole Stouby i en pressemeddelelse.

Af en undersøgelse foretaget af Travelmarket.dk fremgår det, at den gennemsnitlige pris i det danske flyprisindeks for en oversøiske rejse fra Københavns Lufthavn er faldet fra 4305 kr. i uge fire sidste år til 4140 kr. i uge fire i år. For en rejse i Europa er en rejse i gennemsnit faldet til 653 kr. fra 840 kr. sidste år.

I undersøgelsen har man set på rejser til Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesborg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo på de oversøiske rejsemål, mens det i Europa er rejser til Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm og Wien.

Travelmarket.dk laver pristjek hver fjerde uge.

BRANCHENYT
Læs også