Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Stort set umuligt at få en rente højere end 1 pct.

Indlånsrenterne falder fortsat. Kun i helt specielle tilfælde kan renten snige sig over 1 pct.

Tegning: Niels Bo Bojesen

Hertil og ikke længere. Grænsen for, hvor meget man kan få i rente for sit indlån er nu helt nede på 1 pct.

»Ja, det er desværre helt rigtigt, og sådan har det været et stykke tid,« siger kommunikationschef for den uvildige renteportal Mybanker, Peter Jensen.

Kun i få tilfælde har Mybanker via auktioner for større kunder fået presset renten op på 1,05 eller 1,1 pct. Bankernes officielle listepriser holder sig på 1 pct. eller derunder.

»Selv om det er et meget lavt niveau, giver det trods alt lidt mere ro i maven, end aktiemarkedet gør i øjeblikket,« siger Peter Jensen.

Og det er oven i købet svært at lokke bankerne helt op på 1 pct. Hvis man gerne vil placere 50.000 kr., er det kun Santander Bank og Ikano Bank, der tilbyder den ene pct. I Santander skal man binde pengene i to år, hos Ikano Bank tre år. Samme billede ser man, hvis man har 100.000 kr., der skal placeres.

Generelt ligger de etablerede banker langt nede på listen med tilbud om høje renter. Opfordringen fra Mybanker er da også at undersøge markedet grundigt frem for at have pengene stående til en rente på 0 pct. eller deromkring.

Inflationen er nemlig så lav, at man ikke skal have en særlig høj rente, før man kan beskytte sine penge mod den.

At flytte pengene til en anden bank er heller ikke specielt besværligt. Ofte kan det klares hurtigt på nettet. Holder man beløbet under indskydergarantien på 100.000 euro (ca. 745.000 kr.), er man også sikret helt mod eventuelle bankkrak.

For hvis man vi have sine penge forrentet på en sikker måde, er det svært at komme uden om banken, understreger Peter Jensen.

»Hvad der skal til for at få en højere rente, gad jeg også godt vide! J Investment grade obligationer giver heller ingenting i afkast, og aktier er jo ikke det mest sikre. Crowdlending kommer nok til at stige i popularitet. Her kan man få et sted mellem 5 og 10 pct. i rente, men det bærer også 100 tabsrisiko i værste fald,« siger Peter Jensen.

Ifølge Danmarks Nationalbank er indeståendet på lavt forrentede konti herhjemme er 516 mia. kr. Gennemsnitsrenten er 0,18 pct., og over halvdelen af pengene er forrentet med en rente på 0 pct.

BRANCHENYT
Læs også