Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Rentefesten bliver forlænget for boligejerne

Svært at se, hvad der skal få renten til at stige efter den seneste udmelding fra Den Europæiske Centralbank, ECB.

Obligationshandlerne verden over blevet taget lidt på sengen af ECB torsdag. Arkivfoto: Peter Klint

Rentefesten for de danske boligejere har tilsyneladende ingen ende. Torsdagens melding fra Den Europæiske Centralbank, ECB, om at man er klar til at bruge alle midler for at sætte gang i opsvinget, har trykket renten yderligere ned.

Kursen på den 30-årige 3 pct. obligation er igen tæt på 100, og 2,5 pct. obligationen ligger i et attraktivt niveau over 96. Ifølge cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig, befinder vi os i en stabil periode med et lavt renteniveau.

»Vi bevæger os stadig i det bånd, vi har gjort siden august.  2,5 pct. obligationen svinger fra 95,5-96,5 - og fredag står den omkring 96,2. Så vi har haft meget stabile kurser i en ganske lang periode, må man sige,« siger Christian Hilligsøe Heinig.

Kurser på 30-årige realkreditlån

KuponrenteMed afdragUden afdrag
3 pct.99,698,2
2,5 pct.96,294,7

Realkredit Danmark anbefaler fortsat 2,5 pct. lånet med afdrag, da det er billigere over tid end 3 pct.-lånet og har en større kursfølsomhed, der bedre beskytter ens friværdi i tilfælde af evt. fremtidige rentestigninger.

Rådet er ikke så bastant, når det drejer sig om den afdragsfrie variant.

»Her har kursen svinget omkring de niveauer, hvor vi normalt tenderer til at skifte anbefaling. Vores primære anbefaling er 3 pct. afdragsfri, men er man villig til at løbe kursrisikoen, vil 2,5 pct.-lånet her også være billigst over tid og har samtidig en større kursfølsomhed,« siger Christian Hilligsøe Heinig.

Torsdag faldt renterne en smule, men de finansielle markeder havde i høj grad indpriset en sandsynlighed for, at ECB ikke var færdige med rentenedsættelserne. Det kom bag på flere analytikere og realkreditinstitutter, der vurderede, at ECB var færdige med at sætte renten ned.

»Vi ændrede også vores kald på ECB-renten i går og venter nu en rentenedsættelse på 0,1 pct.-point på mødet i marts,« siger Christian Hilligsøe Heinig.

Meldingen fra ECB har ikke haft de store konsekvenser for den korte rente. De befinder sig fortsat på rekordlave niveauer tæt på 0.
 

BRANCHENYT
Læs også