Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

Det er et perfekt tidspunkt at udskifte flere boliglån

Boligejere med fast forrentede lån er ramt af den perfekte storm.

Der er mange penge at spare, hvis man opsiger sit boliglån tæt på opsigelsesfristen. Foto: Colourbox

Kombinationen af høje obligationskurser og snarlig opsigelsesfrist gør det til det perfekte tidspunkt at opsige sit boliglån med fast rente.

Der er fortsat mange 4 og 5 pct. lån med en oprindelig løbetid på 30 år i omløb, og overvejer man at omlægge dem, er det et perfekt tidspunkt nu. Det gamle lån kan opsiges til kurs 100 for under 1.000 kr., og et nyt kan optages stort set uden kurstab.

»Det er ikke dyrt at indfri sine lån og eventuelt skifte realkreditinstitut, hvis man overholder fristerne. Nogle lån har naturligvis flere muligheder for indfrielse til kurs 100 – dvs. de fast forrentede lån, hvor man kan indfri fire gange om året. Mens andre f.eks. kun har det en gang om året,« siger cheføkonom i BRFkredit, Mikkel Høegh.

Næste opsigelsesfrist er allerede den 31. januar. Denne opsigelse gælder april-terminen. Dertil kommer, at hvis man skal have et nyt lån, kan man få det stort set uden kurstab. Et 30-årigt 3 pct. lån ligger i kurs 99,6, hvis det er med afdrag. Uden afdrag er kursen 98,3.

2,5 pct. lånet er også igen attraktivt med en kurs på 96,3 for versionen med afdrag og 94,8 for versionen uden afdrag.

I BRFkredit koster det 750 kr. at indfri. Omkostningen dækker ikke det nye lån. Den omkostning løber hurtigt op i ca. 10.000 kr., men jo mindre kurstab man får, desto billigere bliver det.

Der er opsigelsesfrister på fast forrentede lån hvert kvartal. F1-lån kan kun indfris til kurs 100 en gang om året.

BRANCHENYT
Læs også