Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

3 pct. lånet danser dødedans omkring kurs 100

Det 30-årige 3 pct. lån er tæt på at lukke.

Den seneste tids renteudvikling har rykket rundt på, hvilke lån der er attraktive at optage, og det kan være svært at vælge. Modelfoto

Tusindvis af danskere overvejer i denne uge, om de skal udnytte opsigelsesfristen og udskifte deres boliglån. Hvis de vil kurssikre det nye lån, kan de gøre det til rekordkurser. Mandag eftermiddag blev de 30-årige 3 pct. obligationer i Nykredit, Realkredit Danmark og Nordea Kredit handlet til en kurs over 100.

Der er tale om så få handler, at gennemsnitskursen med 99,85 akkurat holder sig under kurs 100. For runder kursen 100, lukkes der for udstedelse af 3 pct. lånet.

»Der er kørt flere handler igennem vores system til kurs 100, men der må være tale om mindre handler, da det ikke har trukket gennemsnitskursen over 100,« siger boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann.

Når enkelthandler runder kurs 100, skyldes det ofte de såkaldte "retailhandler". Der er tale om handler, hvor private eller virksomheder køber obligationer via en børsmægler. Det tager børsmægleren sig betalt for, og det sker via en højere kurs.

Hvis en privatperson skal købe en 3 pct. obligation i Nordea Kredit her og nu, er prisen således 100,15.

Hvor 3 pct. obligaitonen lige akkurat holder skansen, er det igen slut med det 20-årige 2,5 pct. lån. Det er nu lukket med en gennemsnitskurs over 100.

Eneste alternativ er det 20-årige 2 pct. lån. Det kan fås til kurs 97,2.

Boligejere, der vil have et 30-årigt lån, har fortsat to attraktive valg, enten et 3 pct. lån til kurs 99,85 eller et 2,5 pct. lån til kurs 96,33. Om man skal vælge det ene eller det andet, er helt op til den enkeltes risikoprofil.

»Det er et individuelt valg, men tror man på rentestigninger, er 2,5 pct. lånet det optimalevalg, for det har størst kursfølsomhed,« siger Lise Nytoft Bergmann.

De afdragsfrie varianter har også attraktive kurser. 3 pct. obligationen ligger i kurs 98,3, og 2,5 pct. obligationen i 94,9.

BRANCHENYT
Læs også