Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Det afdragsfrie 3 pct. lån har rundet kurs 99

2,5 pct. lånet uden afdrag er for alvor på vej ind i varmen igen.

Også boligejere med hang til afdragsfrie lån får bedre og bedre vilkår. Foto: Miriam Dalsgaard

Der er dømt skiftedag for de afdragsfrie lån. Det 30-årige 3 pct. lån har nu rundet kurs 99, og 2,5 pct. lånet har igen passeret en milepæl og ligger i en kurs omkring 96.

Obligationskurserne stiger fortsat, og selv om der efterhånden er tale om meget små bevægelser, får det store konsekvenser. At kursen på 2,5 pct. obligationen lige akkurat passerer 95, kan være afgørende. For så bliver kurstabet på den så lille, at de fleste realkreditinstitutter anbefaler, at man bruger den.

Tommelfingerreglen bruges stadig, selv om mange boligejere efterhånden er så rutinerede i at lægge lån om, at de godt ved, hvad de skal gå ind til. Men der kan også være gode grunde til fortsat at vælge 3 pct. obligationen, mener boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann.

»Vi har ikke én obligation, vi anbefaler til alle boligejere, der ønsker et 30-årigt fast forrentet lån uden afdrag. Det skyldes, at der i øjeblikket er to attraktive obligationer i spil, og spørgsmålet om, hvilken obligation der er bedst, kun kan afgøres af den enkelte boligkøber,« siger Lise Nytoft Bergmann.

Kursen på 30-årige lån i spil:

Låntype3 pct.2,5 pct.2 pct.
Med afdrag-97,093,7
Uden afdrag99,095,792,1

Kilde: Nordea Kredit

Den 30-årige 2,5 pct. obligation uden afdrag henvender sig til boligejere, der tror, at renten vil stige eller har en lang tidshorisont i boligen. For dem betyder det ikke så meget, at kurstabet er lidt større i begyndelsen.

Den 30-årige 3 pct. obligation uden afdrag, henvender sig til boligkøbere, der har en kort tidshorisont, og tror at renten vil fortsætte på det nuværende lave niveau i de kommende år. De har brug for at begrænse kurstabet.

»Man kan ikke tale om skiftedag i Nordea, da begge obligationer hele tiden har været i spil. Den seneste tids kursstigning gør dog, at vi forventer, at der vil være flere kunder, der vil vælge det 30-årige 2,5 pct. lån uden afdrag på bekostning af det tilsvarende 3 pct. lån, simpelthen fordi kurstabet og dermed risikoen er blevet mindre,« siger Lise Nytoft Bergmann.

For boligejere, der vil have lån med afdrag, er valget enklere. 3 pct. lånet har rundet kurs 100 og er dermed ude af spil. Det gør 2,5 pct. lånet til eneste sikre alternativ med en kurs på 97. I kulissen lurer dog det populære 2 pct. lån med en kurs tæt på 94.

BRANCHENYT
Læs også