Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Boligmarkedet bliver støvsuget for villaer - men ikke lejligheder

Udbuddet af villaer fortsætter med at falde. Lejlighedskøbere har det lettere.

De mange boligsalg og den faldende salgstid i 2015 har skabt en bølgedal i udbuddet, mener Birgit Daetz, kommunikationsdirektør i Boligsiden.dk. Foto: Michael Hansen

Kræsne boligkøbere har fået deres sag for, når de skal på boligjagt.

Antallet af villaer med et til salg-skilt i forhaven fortsætter med at falde, viser nye tal fra Boligsiden.dk. Alene den seneste måned faldt udbuddet af villaer og rækkehuse med 2,2 pct. og ligger nu 4,8 pct. lavere end for et år siden.

»De mange boligsalg og den faldende salgstid i 2015 har skabt en bølgedal i udbuddet. Historisk set plejer udbuddet at stige i forårsmånederne, så det er sandsynligt, at der kommer flere huse på markedet i løbet af de næste par måneder,« siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør i Boligsiden.dk.

Udbuddet af ejerlejligheder faldt med 3,6 pct. i januar, men ligger til gengæld 4,4 pct. højere end i januar i fjor. Markante prisstigninger på ejerlejligheder i særligt de store byer har fået flere boligsælgere på banen, mener Birgit Daetz.

»Det har gjort, at udbuddet er steget trods et kanonhøjt antal solgte lejligheder det seneste år,« siger hun.

Mest markant er udviklingen i Region Hovedstaden. Her er udbuddet af ejerlejligheder 13,8 pct. højere end for et år siden - til trods for at der blev luget ud i en del af til salg-skiltene i januar.

Også i Region Sjælland og Region Syddanmark er der flere ejerlejligheder til salg nu end for et år siden.

I Region Midtjylland og Region Nordjylland derimod er der færre ejerlejligheder til salg.

»Kigger vi på kommunerne, er Aarhus hårdt ramt. Her er udbuddet faldet med cirka 18 pct. på et år, mens udbuddet af ejerlejligheder i Københavns Kommune til sammenligning er steget med cirka 25 pct. i samme periode,« siger Birgit Daetz.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også