Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Håndværkerfradragets ukendte følgesvend giver endnu billigere energirenovering

Boligejerne kan kombinere deres håndværkerfradrag med et tilskud fra energiselskabet og spare endnu flere penge, når de foretager energibesparende renoveringer.

Håndværkerfradraget er ikke eneste måde at få tilskud til sin energirenovering. Foto: Sisse Dupont

Håndværkerfradraget, der for nylig blev gjort grønt, kender de fleste til. Mere ukendt er det, at du også kan få et tilskud fra dit energiselskab, når du skal energirenovere. Hvis boligejerne kombinerer de to, er der en del penge at spare, når der skal lukkes af for gråspurvene.

Op til 12.000 kr. ender besparelsen på ved en normal renovering ifølge EnergiTjenesten, der rådgiver mindre energiforbrugere om besparelser. Og så bliver energiregningen også mindre.

Tilskuddet bliver givet til energibesparende renoveringer og lyder på 35 øre per sparet kWh i snit, og oven i det kommer så boligjobordningen også kendt som håndværkerfradraget.

Hos EnergiTjenesten tror de, at tilskudsordningerne er det, der får sat gang i boligejernes renoveringsprojekter.

»Mange boligejere, der gerne vil have energiforbedret deres bolig, har nu en oplagt mulighed for at gå i gang. Af erfaring ved vi, at tilskudsordninger virker motiverende«, siger energirådgiver Anette Klidsbjerg fra EnergiTjenesten.

Og der er penge at spare. Ved renovering af et hus på 150 kvm, der får hulmursisolering, A-mærkede vinduer og ekstra isolering af krybekælder og loft har Energitjenesten regnet ud, at det giver lidt over 5000 kr. i tilskud fra energiselskabet.

Boligjobordningen

Boligjobordningens fradrag:

12.000 kr. per voksen for håndværkerydelser.

6.000 kr. per voksen for serviceydelser.

Du kan også bruge fradraget til din planlægning af energirenovering.
Læs mere på Finansministeriets hjemmeside

Med to voksne i husstanden får man samtidig lige under 7000 kr. fra håndværkerfradraget. Samlet sparer boligejeren i eksemplet altså 12.000 kr. på sin energirenovering, når de to ordninger lægges sammen.

Helt uvæsenligt er det heller ikke, at renoveringen i eksemplet giver en samlet besparelse på energiregningen på 9.000 kr. om året.

BRANCHENYT
Læs også