Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Banker hæver renten på indlån: Nu kan du få 1,1 pct.

Det er efterhånden muligt at få en relativt høj rente i flere af nichebankerne.

De første spæde tegn på konkurrence om indlånsrenterne kan nu registreres. Tegning: Niels Bo Bojesen

Konkurrencen om indlånskunder er så småt i gang igen. Under finanskrisen var bankerne tvunget til at tilbyde høje renter for på den måde at få ansvarlig kapital. Det er slut nu, og det lave renteniveau har trykket indlånsrenterne helt i bund.

Men efter en periode med renter under 1 pct. er der ved at komme gang i konkurrencen igen. Højeste rente kan man få hos Basisbank, der tilbyder en rente på 1,1 pct., hvis man er klar til at binde pengene i et år. Indlånet kaldes Højrente 360. Vil man kun binde pengene i et halvt år, kan man få 1 pct. i rente. I begge tilfælde kræver det et indskud på minimum 100.000 kr.

Hos Santander Consumer Bank og Ikano Bank kan man også få en rente på 1 pct., og her skal man binde pengene i henholdsvis to og tre år.

Ifølge kommunikationschef i Mybanker, Peter Jensen, er de to produkter fra Basisbank markedsledende.

»Det er meget interessante produkter. Højrente 360 er det eneste produkt, der giver over 1 pct. i rente. Højrente 180 giver 1 pct. At få 1 pct. i rente er godt i øjeblikket. Her skal man andre steder binde pengene fire gange så lang tid (to år) for at opnå det samme,« siger Peter Jensen.

Her kan man få 1 pct. i rente eller derover ved indskud på 100.000 eller derover:

BankRente i pct.Binding
Basisbank1,1360 dages opsigelsesfrist
Basisbank1,0180 dages opsigelsesfrist
Santander Consumer Bank1,02 år
Ikano Bank1,03 år

Kilde: Mybanker.dk

Inden man binder sine penge, skal man dog være klar over, hvad man går ind til, understreger han. Pengene skal nemlig opsiges i temmelig god tid.

»Det, man generelt skal være obs på, er, at produkterne teknisk set er uden binding, men derimod med en opsigelsesfrist. Det vil sige, at pengene kan stå, så længe man ønsker, men at man skal opsige bindingen henholdsvis 180 og 360 dage før man ønsker dem udbetalt,« siger Peter Jensen.

Mange ved ikke, at det er muligt at forhandle sig til en bedre rente. Bedst stillet er kunder med stor opsparing. Vil man være helt sikker på ikke at miste sin opsparing, skal man blot holde sit indestående på 745.000 kr. eller derunder. Dermed er man sikret af indskydergarantien, hvis banken skulle gå konkurs.

Ifølge tal fra Nationalbanken har danskere penge stående for 516 mia. kr. på lavt forrentede konti. Gennemsnitsrenten er 0,18 pct. Over halvdelen af danskernes store indlån bliver nu forrentet med 0 pct.

BRANCHENYT
Læs også