Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Alle boligejere kan se frem til stigende bidragssatser

Jyske Bank og Danske Banks aktiekurs stiger, fordi markedet forventer, at de følger efter Nykredit og hæver boligejernes bidragssatser.

Det ventes at blive dyrere for alle danske boligejere, efter at Totalkredit torsdag annoncerede nye prisstigninger. Foto: Michael Hansen

Alle danske boligejere kan se frem til, at deres realkreditlån bliver dyrere, efter at Nykredit torsdag annoncerede prisstigninger.

Det vurderer en analytiker, som peger på, at aktiekursen på Jyske Bank og Danske Bank torsdag steg kraftigt på fondsbørsen, fordi begge banker har en stor realkreditforretning, som markedet nu forventer en stigende indtjening på.

Jyske Bank har opkøbt BRFkredit, og bankens aktiekurs var lidt over middag steget 5,2 pct. Danske Bank - som ejer Realkredit Danmark - var tilsvarende steget 3,7 pct. Til sammenligning lå det toneangivende danske C20-indeks til en stigning på 1,1 pct.

»De andre realkreditselskaber vil med meget høj sandsynlighed følge trop og hæve bidragssatserne. Det er også derfor, at man ser Jyske Bank og Danske Bank stige kraftigt på børsen. Markedet forventer, at de følger trop,« siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje.

En bankforsker er enig.

»Selvfølgelig vil de andre følge trop med bidragsstigninger. Det gælder om ikke at være den, der gør det først, for den første får alle tæskene offentligt,« siger Lars Krull, seniorrådgiver på Aalborg Universitet.

Nykredit annoncerede torsdag, at kunder med lån i Totalkredit skal betale mere i bidrag fra den 1. juli i år.

BRF Kredit vil ikke oplyse, om selskabet følger trop, men adm. direktør Carsten Tirsbæk Madsen kommer dog med en antydning til Finans:

»Nykredit reagerer på nogle kapitalkrav, som rammer alle realkreditinstitutter over en bred kam. At Nykredit hæver bidragssatserne er en ny situation, og det vil vi selvfølgelig forholde os til,« siger Carsten Tirsbæk Madsen.

Realkredit Danmark vil ikke kommentere, om kunder her kan se frem til nye prisstigninger.

»Det har jeg ingen kommentar til,« siger Carsten Nøddebo, adm. direktør i Realkredit Danmark.

Interesseorganisationen Realkreditforeningen lægger ikke skjul på, at alle danske realkreditselskaber er under pres af stigende krav til den økonomiske polstring, som de skal have på kistebunden. Om Nykredits annoncerede prisstigning siger Realkreditforeningen:

»Det viser, at disse kapitalkrav er snærende, og det er en væsentlig udfordring, realkreditsektoren står overfor,« siger direktør Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen.

BRANCHENYT
Læs også