Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Benzinprisen rammer årets lavpunkt tirsdag

Oliedirektør vurderer, at olieprisen kan holde sig på et lavt niveau i 10 år.

Prisen for en liter blyfri 95 oktan benzin falder tirsdag 7 øre til 9,62 kr. Foto: Simon Fals/ Polfoto

Et fortsat overudbud af olie kommer tirsdag de danske bilister til gode, når den såkaldte pumpepris for en liter blyfri 95 oktan benzin rammer årets hidtil laveste pris på 9,62 kr. Det er et fald på 7 øre i forhold til prisen mandag.

En liter diesel falder 5 øre og vil koste 7,79 kr. Dermed vil der være en prisforskel på benzin og diesel på 1,83 kr. Pumpeprisen er den pris, der vises på tankstationernes standere. Den fastsættes hver dag kl. 10, men lokale konkurrenceforhold kan betyde, at bilister visse steder kan tanke endnu billigere.

Den højeste pumpepris for en liter blyfri 95 oktan benzin har i år været 10,17 kr. i begyndelsen af januar. Den tilsvarende pris for diesel har været 8,26 kr. på årets første dag.

Årets laveste pumpepris for diesel har været 7,59 kr. i januar.

Se pumpepriserne hos Statoil

Mandag eftermiddag er olieprisen dykket igen, så en tønde nordsøbaseret Brentolie til levering i april koster lige over 33 dollars, mens den amerikanske WTI-olie til levering i marts er faldet til lige under 30 dollars.

Se oliepriserne hos Bloomberg

Over for Bloomberg News giver den adm. direktør for Vitol, et af verdens største oliehandelsfirmaer, Ian Taylor, mandag udtryk for, at olieprisen kan holde sig på et lavt niveau i et tiår. I den tid forventer han en oliepris i intervallet 40-60 dollars.

De 40 dollars vil for olieindustrien være et løft i forhold til dagens pris, mens en pris på 60 dollars vil svare til niveauet i juni-juli 2015. Det blev dengang betragtet som en smertegrænse for især den amerikanske skiferolieindustri.

Hos Statoil fortæller olieanalytiker Per Sune Koustrup, at der lige nu er ved at ske en normalisering af forholdet mellem benzin og diesel. I slutningen af januar var en liter diesel således 2,13 kr. billigere end en liter benzin.

»Diesel har bl.a. været billig på grund af en forholdsvis mild vinter, mens benzin har været dyrere som følge at stor efterspørgsel. Nu ser vi, at prisforskellen bliver mindre,« forklarer Per Sune Koustrup.

BRANCHENYT
Læs også