Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Flere får penge i lommen når huset bliver solgt

Færre boligejere må sælge huset for mindre, end de selv gav for det.

Blandt andet kan boligsælgerne i og omkring Aarhus gå fra en handel med flere penge på lommen. Foto: Colourbox

Et boligkøb er næsten altid en god investering på lang sigt, men mange danskere må i disse år alligevel sælge boligerne til mindre, end hvad de selv gav for dem.

Det ser dog heldigvis ud til ændre sig.

Nye tal fra Boliga viser, at 75 pct. af hussælgerne i 2015 fik solgt til mere, end hvad de købte boligerne for, mens det drejer sig om 81 procent af lejlighedsejerne, og for begge boligtyper er der tale om en stigning i forhold til året før.

I 2014 blev 73 procent af husene solgt med overskud, og der er således tale om en stigning på to procentpoint i 2015, og på lejlighedsmarkedet har sælgerne haft endnu bedre vilkår med en stigning fra 74 procent i 2014 til 81 procent i 2015.

Tallene viser, at flest får solgt med overskud i og omkring de store byer, hvor blandt andre hussælgerne i København S, Virum og Åbyhøj ved Aarhus har haft gode kår for at gøre en god handel.

Her er 98 procent af  husene blevet solgt til mere end købsprisen, mens husejerne i Lyngby og Gentofte kan notere et plus på bolighandlen i  97 procent af tilfældene.

På lejlighedsmarkedet stikker ét postdistrikt ud.

Foruden at være et af landets absolut dyreste steder af handle lejlighed, er Frederiksberg C også det postdistrikt på landsplan, hvor flest sælgere har solgt med overskud i år.

I alt 99 procent af sælgerne har afsat deres lejligheder til mere end købsprisen, mens naboerne i København V og København K følger lige efter 96 procent salg over købsprisen.

Selv i Region Sjælland, hvor mange områder har været hårdt ramt af boligkrisen og fraflytninger, er der gode nyheder.

BRANCHENYT
Læs også