Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Ferievaluta: Her skal du tage på vinterferie for at få mest for kronerne

Foto:Colourbox

Vinterferien er lige om hjørnet, og hvis du har planer om at bruge ferien på skipisterne eller på en solbeskinnet strand, så er der flere gode bud på destinationer, hvor du kan få mere valuta for dine feriepenge i forhold til sidste år.

Det fortæller Kristian Foged Schmidt, der senioranalytiker i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Hvis det er skiferien, der lokker, bør rejsen gå til Norge, hvis du vil have lidt ekstra for dine penge. På et år er den norske krone blevet svækket med 5 pct. i forhold til den danske, og siden 2013 er den svækket med 26 pct. Det viser en analyse fra Jyske Bank lavet for Ritzau Finans.

Hvis du drømmer dig væk til varmere himmelstrøg, så får du mere for dine penge i lande som Argentina, Mexico, Tyrkiet og Brasilien, hvor valutaerne er svækket med henholdsvis 36 pct., 15 pct., 14 pct. og 26 pct. på et år.

- Deres valuta har fået nogle gevaldige gok i nøden. For den mexicanske peso er det primært på grund af faldende oliepriser og manglende reformer. I Brasilien er det også oliepriserne, der påvirker, men i særdeleshed også den politiske uro og retssager mod den siddende præsident. Det er nogle tal, der er til at tage at føle på, og det kan mærkes, siger Kristian Foged Schmidt.

Hvis du vil prøve en anden type ferie, så kan Rusland også være et godt bud set fra et valutaperspektiv. Russiske rubler er nemlig svækket med 20 pct. siden 2015.

Den svenske valuta er også svag, men ikke på samme niveau som de ovennævnte valutaer. Ifølge analytikeren er det dog stadig attraktivt at tage til Sverige og shoppe.

Til gengæld er det blevet dyrere at være dansker, hvis man rejser til Storbritannien, Vietnam, Schweiz, USA og Island, hvor valutaerne er styrket med henholdsvis 1 pct., 3 pct., 10 pct., 8 pct., og 8 pct. i forhold til året før.

BRANCHENYT
Læs også