Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Hold godt øje med kurslisterne, hvis du vil have et lån med fast rente

Kurserne danser over og under 100 på de 30-årige realkreditlån.

Der er frit valg på alle lånehylder igen for boligejerne. Foto: Michael Hansen.

Flere boligejere er begyndt at vælge fast forrentede lån for at få den ekstra sikkerhed, der kan være i at have en fast rente og en konverteringsmulighed.

Men der skal kun ganske små kursudsving til, før et lån er i spil eller ej. Og en beskeden rentestigning fredag betyder efter al sandsynlighed, at det 30-årige 3 pct. lån med afdrag er i spil igen mandag.

»Vores 3 pct. obligation med afdrag er netop blevet handlet i kurs 99,80, hvorfor den med stor sandsynlighed er åben for tilbudsgivning igen fra på mandag,« siger økonom i Realkredit Danmark, Sonia Khan.

De boligejere, der vælger et 3 pct. lån, får dermed stort set intet kurstab. Men 2,5 pct. lånet er stadig attraktivt, mener Sonia Khan.

»For nogle kan det betyde, at de nu igen kan optage et 30-årigt fast forrentet lån med næsten intet kurstab. I den forbindelse er 2,5 pct. lånet også attraktivt med en kurs lidt under 97,« siger Sonia Khan.

Sådan er kursen på de mest attraktive 30-årige obligationer:

LåntypeMed afdragUden afdrag
3,099,9098,6
2,596,895,3
2,092,891,5

Kurserne på de danske realkreditobligationer svinger ikke særligt meget trods den store finansuro. Men der skal altså ikke ret meget til, før det får konsekvenser for, hvilket lån man skal vælge.

Hvis en boligejer overvejer en obligation, der ligger tæt på kurs 100, er det en oplagt idé at få et lånetilbud, så snart kursen kommer under 100. Som boligejer er man ikke tvunget til at tage imod tilbuddet.

Hvis kursen runder 100, kan man stadig tage imod det og score en skattefri kursgevinst. Falder kursen til et uacceptabelt lavt niveau, kan man bare smide tilbuddet væk og vælge et andet lån.

Ifølge seniorøkonom i Nykredit, Jeppe Borre, gør det ikke en større forskel, hvilket lån man vælger.

»Det gør ikke den store forskel for boligejerne. Man bør ikke lade en åbning eller lukning være altafgørende, hvis man overvejer et fast forrentet lån. For eksempel er den månedlige ydelse de seneste par dage alene steget med godt 20 kr. per million kr.« siger Jeppe Borre.

BRANCHENYT
Læs også