Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Er du på vinderholdet den 12. april?

Den dag udbetales overskydende skat. Er du hurtig på tasterne, kan rettelser komme med i den første årsopgørelse.

Skat er klar med årsopgørelserne mandag den 14. marts. Foto: Colourbox

Mandag den 14. marts bliver der kø ved TastSelv. Den dag er Skat nemlig klar med årsopgørelserne, og så kan danskerne få svar på, om skatten for 2015 passer, om der er betalt for meget i skat eller om der bliver behov for en efterbetaling.

Skatteborgere, der har betalt for meget i skat, kan se frem til den 12. april. Den dag sætter Skat nemlig de overskydende penge ind på borgernes  Nemkonto. Det gælder beløb op til 100.000 kr. Hvis den overskydende skat er højere end det, kan det vare lidt længere tid, før pengene går ind på kontoen.

Læs mere hos Skat

For borgere, der har gæld til det offentlige, vil den overskydende skat blive modregnet i gælden.

Hvis der er betalt for meget i skat, vil man sammen med den overskydende skat modtage en kompensation på 0,5 pct. Det svarer til 5 kr. per 1.000 kr. Beløb under 100 kr. udbetales ikke, men overføres til næste skatteår.

Men hvis skatteregnskabet viser underskud, skal der udover restskatten også betale et rentetillæg. Betaler man før 1. juli, vil rentetillægget være på 2,2 pct. for antallet af dage siden 1. januar. Hvis man betaler 30. juni, vil tillægget være på cirka 55 kr. for en restskat på 5.000 kr.

Men betaler man efter 1. juli, får man i stedet et fast restskattetillæg på 4,2 pct. Så skal der pludselig betales et tillæg på 210 kr. for en restskat på 5.000 kr.

Restskat under 19.200 kr. overføres automatisk til forskudskatten for 2017, mens større beløb skal betales i tre rater i august, september og oktober.

Når årsopgørelserne er tilgængelige fra den 14. marts, vil det også være muligt at indtaste eventuelle rettelser og ændringer. Folk, der er hurtige ved tasterne og indberetter ændringer inden 31. marts, kan nå at få det med på den første endelige årsopgørelse.

Selv om behandlingen af årsopgørelsen for de fleste sker elektronisk, er der stadig borgere, som enten er fritaget for eller ikke omfattet af elektronisk post. De vil få årsopgørelsen tilsendt som brev i perioden 16.-25. april.

BRANCHENYT
Læs også