Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

To hjem er ikke længere nok for USA's rigeste

Amerikanske rigmænd har ikke nok i en eller måske to adresser. De vil have en "four-pack", fortæller ejendomsmægler.

En lejlighed i New York skal helst suppleres med tre yderligere hjem. Sådan er en ny trend blandt de rigeste amerikanere, fortæller ejendomsmægler. Arkivfoto: Ole Steen

De allerrigeste amerikanere vil have "the four-pack", når det kommer til boliger.

En ejendomsmægler med base i Miami fortæller, at de ultrarige helst skal have en sommerresidens i The Hamptons, en skihytte i Aspen, et hjem til om vinteren i Miami og en såkaldt pied-à-terre i New York (en lejlighed, der ikke er ens primære hjem, red.)

Det skriver New York Times.

»De kigger ikke rigtigt efter fuldtidshjem længere,« fortæller ejendomsmægleren Oren Alexander til New York Times.

Tendensen er ifølge mediet, at de rige har ejendomme alle steder, men uden at bo nogen steder. De flytter efter årstiderne og solen.

Konsulentfirmaet Miller Samuel, som har adresse i New York og beskæftiger sig med ejendomsmarkedet, siger til New York Times, at det ikke kun er rige amerikanere, der køber midlertidige hjem i New York. De siger, at omkring 40 pct. af de nyudviklede lejligheder på Manhatten blev solgt til oversøiske investorer i 2015. Mange af dem besøger kun byen i korte perioder og ser mere boligen som en investering end et egentligt hjem.

I takt med, at de rigeste ejer en større og større del af det samlede ejendomsmarked, bliver storbyer som New York, Los Angeles og London i stigende grad "resortificeret", ligesom de eksklusive skisportssteder og badebyer, fordi deres befolkning bliver mere sæsonpræget.

Ifølge en ny rapport - den årlige Knight Frank Wealth-rapport - ændrer befolkningsandelen af multimillionærer i storbyer sig drastisk fra måned til måned. New York peaker i juni, hvor 32.500 personer med formuer på over 10 mio. dollars bor i byen. I februar derimod har næsten 2/3-dele af rigmandsbefolkningen forladt storbyen, for i vintermåneden har New York kun 11.700 rige beboere.

I Miami er billedet helt omvendt. I december måned har byen 5.400 beboere med en formue over på over 10 mio. dollars, mens der kun bor 1.170 i juni.

BRANCHENYT
Læs også