Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Skat har lukket af: Danskere kan ikke ændre årsopgørelsen

Hvis man vil have glemte fradrag med, skal der rettes senest den 31. marts.

Siden Skat fredag aften åbnede op for årsopgørelsen for 2015, har over 1,7 mio. danskere tjekket, om de skal have penge tilbage eller betale ekstra i skat.

Et massivt pres på Skats systemer betyder, at Skat har valgt at afskære hundredtusindvis af skatteborgere med begrænset skattepligt fra at rette i deres årsopgørelse.

Det drejer sig om skatteydere med indtægt i Danmark, men bopæl i udlandet.

For alle andre er der igen åbnet for sluserne, oplyser Skat, der mandag valgte at lukke muligheden for at lave ændringer i årsopgørelsen.

Det skyldtes det pres, som Skat har oplevet, siden årsopgørelserne blev frigivet fredag aften. Over 2,7 mio. danskere har været forbi skat.dk, hvilket har ført til lange køtider.

»Alle borgere kan se deres årsopgørelse. Skat har dog af hensyn til driftsstabiliteten valgt at afskære adgangen til TastSelv fra enkelte lande. Fra tirsdag kl. 16 vil der være adgang til TastSelv fra alle lande,« skriver Skat i en mail til Finans.

Ifølge Skat drejer det sig om 176.000 skatteborgere med begrænset skattepligt, som ikke har mulighed for at rette årsopgørelsen.

Skat udbetaler overskydende skat den 12. april. Hvis man vil nå at have ændringer med - f.eks. fradrag, som man er berettiget til - skal årsopgørelsen ændres senest den 31. marts. Ellers kommer fradragene først med i næste omgang.

Hen over weekenden var det i perioder muligt at ændre i sin årsopgørelse for nogle danskere. Trods fejlen kan de være sikre på, at deres data er gemt, oplyser Skat.

Over 80 pct. af skatteyderne - cirka 3,5 mio. - har ikke ændringer eller tilføjelser til deres årsopgørelse. Resten har ændringer, hvoraf halvdelen af disse vedrører befordringsfradraget (kørselsfradraget).

Størstedelen af skatteborgerne har betalt for meget i skat i det forgangne år og kan derfor se frem til en kontant indbetaling på deres NemKonto den 12. april.

BRANCHENYT
Læs også