Gammel Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Home: Færre forældre køber lejlighed til børnene

Antallet af lejlighedshandler til forældrekøb er faldet i første halvår af 2016.

På Frederiksberg er andelen af forældrekøb foranlediget gennem Home faldet fra 24 pct. til 15 pct. på et år. Foto: Colourbox

På landsplan er antallet af forældrekøb faldet med 22 pct. i første halvdel af 2016 i forhold til samme periode af 2015. Det viser en opgørelse, som Home har lavet ud fra kædens egne handler.

Ser man på andelen af forældrekøb i forhold til Homes lejlighedssalg, så er der sket et fald fra 13,5 pct. i 2015 til 11,8 pct. i år. Man skal dog have i mente, at der generelt har været mere gang i det almindelige lejlighedssalg i de større byer, hvilket påvirker andelen.

Tilsammen betyder det, ifølge Home, at aktiviteten med forældrekøb ikke har været lavere de seneste seks år.

Odense er den by, hvor de fleste lejlighedshandler i stigende grad som forældrekøb med en andel på 45 pct. mod 40 pct. i 2015. I København er andelen lavest - her udgør forældrekøb 12 pct. af Homes lejlighedssalg.

Ifølge Home er der flere årsager til udviklingen. Blandt andet er priserne på ejerlejligheder i de større studiebyer steget i en sådan grad, at flere har måttet melde pas. Men også øgede krav til udbetaling har lagt en dæmper på markedet i år, mener Home.

»En forklaring på færre forældrekøb kan også være, at udbuddet af studieegnede lejligheder (max. 80 kvm og max tre vær.) generelt er lidt lavere i år – i de fire studiebyer set under ét,« siger Mads Ellegaard, der er relationschef i Home.

Læs også