Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Her er verdens største turistmagnet

Thailands hovedstad Bangkok er turisternes ultimative favorit, viser en undersøgelse fra Mastercard.

Tidligere DSB-medarbejdere rejste med leverandør til Bangkok

Om det er det vilde natteliv eller de mange seværdigheder, der gør udslaget, er uvist. Men turisterne strømmer til Thailand for at opleve one night in Bangkok.

I den årlige undersøgelse Global Destination Cities Index fra Mastercard, som opgør antallet af udenlandske turistovernatninger i 132 storbyer, løber byen med førstepladsen som turisternes foretrukne mål med 21,47 mio. besøgende.

Der er ingen danske byer at finde i toppen af listen, men i opgørelsen over de europæiske byer, der oplever størst fremgang i antallet af besøgende, stryger København ind på en fjerdeplads efter Hamborg, Berlin og Istanbul. Faktisk er København det eneste skandinavisk klingende navn på denne top 10.

»København har en stærk international appel som en storby med historiske og kulturelle oplevelser blandet med en moderne og afslappende urban livsstil, bl.a. vores gastronomi, cykelkultur og brug af byrummet. Det, kan vi se, afføder stor interesse i fra toneangivende medier og såkaldte influencers. Samtidig er København en internationalt tilgængelig by med en lufthavn og et rutenet, der er større end byens størrelse tilsiger,« lyder forklaringen fra Signe Jungersted, udviklingschef i Wonderful Copenhagen.

Zoomer man ud og kigger på top 100 over de i alt 132 destinationer, ligger Stockholm og København placeret som henholdsvis nummer 56 og 65.

Selvom Bangkok, der i undersøgelsen i fjor lå på niveau med sidste års vinder, London, har fortrængt Storbritanniens trækplaster til en andenplads, ser listen med få undtagelser ud som sidste år.

Singapore og Kuala Lumpor er hoppet en plads op på listen, mens Istanbul, der formenligt er presset af urolighederne i Tyrkiet, rykker to pladser ned.

Her er de 10 mest besøgte byer ifølge undersøgelsen.

ByAntal besøg
Bangkok, Thailand21,47 mio.
London, Storbritannien19,88 mio.
Paris, Frankrig18,03 mio.
Dubai, Forenede Arabiske Emirater15,27 mio.
New York, USA12,75 mio.
Bystaten Singapore12,11 mio.
Kuala Lumpur, Malaysia12,02 mio.
Istanbul, Tyrkiet11,95 mio.
Tokyo, Japan11,7 mio.
Seoul, Sydkorea10,2 mio.
BRANCHENYT
Læs også