Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

Dit kreditkort kan være blevet afluret for et helt år siden

Nets vil ikke fortælle danskerne, hvor de mere end 100.000 kreditkort kan være blevet afluret.

Nets lukker for yderligere 100.000 dansk udstedte kreditkort.

Danskerne får ikke at vide, hvad det er for en netbutik, hvor et rekordhøjt antal danske kreditkort frygtes afluret. Nets vil kun sige, at de mange kort kan være blevet afluret i en enkelt international webbutik.

Med beslutningen om at opfordre bankerne til at lukke 100.000 danske kreditkort har Nets valgt at omfatte alle kort, der har været brugt på den internationale hjemmeside siden begyndelsen af 2015.

»Vi mener derved at vi dækker de kort, der kan være opfattet af kompromitteringen. Men hvis vi finder ud af at der er misbrug på kort, der har besøgt den pågældende side tidligere end 2015, så reagerer vi igen og kommer med en anbefaling til bankerne,« siger pressekonsulent Ulrik Marschall, Nets.

Nets vil ikke fortælle danskerne, hvilken international webbutik der er tale om. Nets giver sin viden videre til de internationale kortselskaber Mastercard og Visa, og det er deres opgave at starte en efterforskning.

 »Vi har ikke mulighed for at efterforske siden, og kender derfor ikke til, hvordan den mulige sikkerhedsbrist er opstået eller om sikkerhedshullet er blevet lukket nu. Vi kan ikke gå ud og anbefale danskere at holde sig fra en hjemmeside, som i princippet kan være helt sikker at handle på nu« siger Ulrik Marschall og understreger, at det stadig er meget sikkert at handle på nettet.

Sagen begyndte, da Nets registrerede, at der skete stigende misbrug med danske kreditkort. Under undersøgelserne poppede den internationale webbutik op som brugt af alle. Derfor bad Nets for et par uger siden bankerne lukke 15.000 kort.

Mange af kortene er ikke blevet misbrugt, men derfor kan kortoplysningerne godt være blevet. Det er nu op til bankerne om kortene skal skiftes ud, eller om de vil vælge at overvåge dem en periode.

BRANCHENYT
Læs også