Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Rekordmange indbetaler ekstra på pensionen og undgår skattesmæk

Danskere har lagt hundredvis af millioner ekstra i pensionsopsparingen i år.

Danskerne forbereder sig på en lang pensionisttilværelse. Foto: Ida Munch Foto: Ida Munch

Danskerne forbereder sig på at blive ældre, og derfor har de i 2016 sat rekordmange ekstra penge ind på deres private pensionsopsparinger, melder pensionssektoren.

Hos Industriens Pension har de 400.000 medlemmer på fem år mere end fordoblet det samlede beløb af ekstra indbetalinger. I år forventer man at lande på et sted mellem 105 og 110 mio. kr.

»Danskerne er blevet mere bevidste om, at vi lever længere, og vi har nogle drømme til pensionisttilværelsen, som kræver et økonomisk råderum. I takt med arbejdsmarkedspensionerne er blevet så udbredte, har det også fået flere til at interessere sig for pension, og hvad de skal leve af, når de forlader arbejdsmarkedet,« siger Joan Alsing, der er forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Samme udvikling oplever PensionDanmark blandt sine 680.000 medlemmer.

»PensionDanmark har rekord i frivillige i indbetalinger i 2016 med p.t. noget over 100 mio. kr. Der gennemføres i disse dage mange indbetalinger fra medlemmernes side, så årets endelige resultat er stadig usikkert,« siger Flemming Tovdal Schmidt, direktør i PensionDanmark.

Det er især ratepensionen, der får tilført ekstra millioner, mens det i Industriens Pension kun er 10 pct. af de ekstra indbetalinger, der ryger ind på aldersopsparingen.

Og vil man undgå et skattesmæk, kan det være en god fidus at få styr på pensionen, inden den 31. december kl. 23.59. For minuttet efter udløber fristen for at indbetale ekstra til pensionen og på den måde få fradrag i topskatten.

»Som vi nærmer os afslutningen på året, har de fleste et overblik over, hvad de kommer til at tjene i år, hvad der er luft i økonomien til, og hvad der skattemæssigt kan betale sig. Særligt hvis du betaler topskat, er det en god ide, at have din pensionsordning i baghovedet, da indbetalinger på en ratepension og livsvarig pension kan trækkes fra i skat. Vi anbefaler, at man gør det inden den 31. december, så man er sikker på, at kørslen går igennem,« siger Joan Alsing.

BRANCHENYT
Læs også