Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Stramt feriebudget? Her er Europas bedste turistbyer til prisen

Glem London og Paris og søg mod mindre kendte byer i Østeuropa, hvis du vil have mest mulig ferie for pengene. Det viser en opgørelse, baseret på hotelpriser og turisternes tilfredshed med byen.

Mostar i Bosnien-Hercegovina tager førstepladsen i opgørelsen over de bedste europæiske feriemål til prisen. Her er det broen Stari Most, som er optaget på Unescos verdensarvsliste. Foto: PR

Hvad siger du til en sommerferie i Sibiu, Suzdal eller Safranbolu?

Måske ikke rejsemål, du selv ville overveje, men det bør du gøre, hvis opsparingen ikke bugner.

Byerne, der ligger i henholdsvis Rumænien, Rusland og Tyrkiet, er nemlig blandt de ti europæiske byer, der giver mest feriekvalitet for pengene, ifølge rejsewebsiden Trivago.

Ved at sammenligne prisen på et hotelværelse i alle byer og de tilbagemeldinger, som turister i byen er kommet med, har Trivago udregnet et indeks over, hvor man får mest for pengene. Alle ti byer ligger i Østeuropa, Rusland eller Tyrkiet, og det er måske ikke alle byer, man har lyst til at besøge lige nu, hvis man er nervøst anlagt.

Førstepladsen bliver indtaget af Mostar i Bosnien-Hercegovina, og her ligger prisen for et dobbeltværelse på et hotel på 320 kr. pr. nat, altså på niveau med hvad en køjeseng på et vandrehjem koster i Danmark, hvis man rejser to. Hvilken kvalitet, hoteller med det prisniveau har i Mostar, eller om det også gælder i højsæsonen, fremgår dog ikke af undersøgelsen. Men de besøgende i byen er generelt meget tilfredse, med en gennemsnitlig tilfredsheds-score på 87 pct.

Et billigere alternativ er nummer tre på listen, den bulgarske by Veliko Tarnovo. Den tidligere hovedstad kan byde på et dobbeltværelse til 268 kr., og tilfredsheden lander på 83 pct.

Meningen med opgørelsen er at inspirere folk til nye rejsemål, skriver firmaet bag undersøgelsen i en kommentar til listerne. På den måde kan man få udpeget mere ukendte rejsemål, hvor man altså kan få gode ferieoplevelser uden at tømme kontoen.

Trivago har lavet tilsvarende lister for resten af verden. Topscorerne for hvert kontinent kan du se under Europa-listen herunder.

Bedste feriemål i Europa for pengene:

1) Mostar (Bosnien-Hercegovina)

2) Novi Sad (Serbien)

3) Veliko Tarnovo (Bulgarien)

4) Suzdal (Rusland)

5) Lviv (Ukraine)

6) Eger (Ungarn)

7) Oradea (Rumænien)

8) Pécs (Ungarn)

9) Safranbolu (Tyrkiet)

10) Sibiu (Rumænien)

Kilde: Trivagos Best Value City Index

Topscorerne globalt (se alle listerne)

Afrika: Ouarzazate (Marokko)

Asien: Mengzi (Kina)

Nord- og Centralamerika: Morelia (Mexico)

Oceanien: Palmerston North (New Zealand)

Sydamerika: Salento (Colombia)

BRANCHENYT
Læs også