Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Nye tal: Boligmarkedet er i slæbegear

Boligmarkedet har det bedre, men er et godt stykke fra rekord.

Der er godt nyt for både parcelhus- og lejlighedslejere. Foto: Thomas Borberg.

Før finanskrisen buldrede boligmarkedet af sted i sjette gear. Under finanskrisen var det helt nede i andet gear. Nu er boligmarkedet i slæbegear.

For trods massiv fremgang siden finanskrisen er der fortsat et markant efterslæb i forhold til, da priserne toppede i 2006/2007.

Et gennemsnitshus sælges nu til 1.970.000 kr., men det er fortsat 160.000 kr. mindre end på toppen i 2006. Det er 7,7 pct. lavere. Men regnes inflationen med, er der fortsat 20,9 pct. til tidligere tiders værdier, viser nye tal fra ejendomsmæglerkæden Home og Danske Bank.

Homes prisindeks er normalt en præcis indikator for sundhedstilstanden på boligmarkedet. Og selv om der er langt til tidligere tiders priser, så er der markant fremgang at spore, ikke mindst hvad angår parcelhusene.

Sådan går det på boligmarkedet:

ParcelhuseEjerlejligheder
Priserne steg 0,6 pct. i januar.Priserne steg 0,7 pct. i januar
I forhold til sidste år ligger priserne 8,1 pct. højere.I forhold til sidste år ligger priserne på landsplan 6,6 pct. højere
Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm var i januar 1.970.000 kr.Prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm var i januar 2.310.000 kr.
De reale huspriser er 20,9 pct. lavere, end da de toppede før finans-krisen.Ejerlejlighedspriserne er fortsat 8,5 pct. fra toppen i 2006.

Kilde: Homes prisindeks

Salgspriserne steg med 0,6 pct. fra december til januar, viser husprisindekset, og det er fjerde måned i træk med stigende huspriser på landsplan. På et år er huspriserne steget med 8,1 pct.

Det er mere end for lejlighederne, der er steget med 6,6 pct. på et år.

»Det er pæne stigninger, og huspriserne er også steget noget mere end forbrugerpriserne over det seneste år. Sådan har det været længe for lejlighederne, men det nyt, at vi nu ser det så klart for husene,« siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

»Boligåret 2017 har fået en rullestart med stigende priser på både lejligheder og huse – og flere på fremvisning. Fremvisningerne er boligmarkedets barometer. Det giver os et godt fingerpeg om, hvordan handelsaktiviteten bliver de kommende måneder, og her er både huse og lejligheder altså kommet godt ud af startblokkene,« siger Mads Ellegaard.

BRANCHENYT
Læs også