Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Afslag i prisen: Mere end 8 ud af 10 sommerhus-sælgere giver rabat

I mere end fire ud af fem sommerhushandler på landsplan, blev der nemlig givet forhandlingsrabat sidste år. Foto: Jyllands-Posten

Slagterpølser på grillen, overarbejde til græsslåmaskinen samt masser af frisk luft og samvær med familien.

Der er meget godt ved et sommerhus, og er man på vej til at købe et, kan man også glæde sig over, at der er også er gode muligheder for at få sælgeren ned i pris.

I mere end fire ud af fem sommerhushandler på landsplan, blev der nemlig givet forhandlingsrabat sidste år. Altså en rabat mellem den seneste kendte udbudspris og den registrerede salgspris. Det viser tal fra den uafhængige boligside Boliga.

Helt specifikt lykkedes det køberne at presse prisen ned i 85 procent af tilfældene, men der er forskelle fra kommune til kommune.

For mens man i Vejle Kommune måtte skrive en anden pris på købsaftalen, end der stod listet i salgsmaterialet, i 97 procent af handlerne, så gik det noget mere trægt for køberne med at hive den sidste rabat hjem i Bornholm og Faxe Kommuner.

Her blev der kun givet forhandlingsrabat i 64 procent af handlerne.

Rabat på rabat

Sælgerne venter dog ikke til lukketid med at skrue på prisen. Der bliver allerede givet nedslag, mens huset spejder efter købere fra ruderne i ejendomsmæglerbutikken, viser tallene fra Boliga.

Størst nedslag beregnet i procent ser man i Lolland Kommune. Her bliver prisen justeret 21 procent sammenlignet med den første pris, mægleren og sælgeren bliver enige om at udbyde huset til. I Langeland Kommune hedder procentsatsen tyve, mens den er 19 procent i Vesthimmerlands Kommune.

Skarpest på første udkast af prisen er de i Aarhus og Billund Kommune. Begge steder blev sommerhusene blot sat ned med seks procent, mens det i Halsnæs og Bornholm Kommune var otte procent.

Her kan du se, hvor meget rabat der blev givet i din kommune

BRANCHENYT
Læs også