Gammel Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Måske skal du betale skat af din gratis koncertbillet

De fleste tror, at gratis billetter til koncerter, fodboldkampe og lignende er skattefrie. Sådan er det dog ikke nødvendigvis.

Rod Stewart giver torsdag aften koncert i Royal Arena. Hvis du har fået en gratis billet til koncerten, er du måske skattepligtig af den. Foto: Martin Meissner/AP

Når FC København torsdag aften spiller Europa League-returkamp mod bulgarske Ludogorets i Parken, vil mange tilskuere nok være til stede uden at have betalt.

I stedet har mange af tilskuerne modtaget fodboldbilletten gratis af deres arbejdsgiver eller en forretningsforbindelse.

Sådan vil det nok også være, når Rod Stewart ligeledes torsdag aften giver koncert i Royal Arena i København.

Mange tror, at gratis billetter til koncerter, fodboldkampe, udstillinger og lignende er skattefrie. Men sådan er det ikke altid. Skattepligten afhænger af en række omstændigheder, skriver BDO i sit nyhedsbrev Depechen.

Billetter fra arbejdsgiver som en del af en sponsoraftale: Hvis den glade giver af billetterne er din arbejdsgiver, og denne har modtaget disse i sin egenskab af sponsor for klubben/arrangementet, det vil sige som en del af sponsoraftalen, er godet skattefrit. Men kun hvis du har et ansættelsesforhold i virksomheden og ikke er ekstern konsulent eller bestyrelsesmedlem.

Billetter fra arbejdsgiver indkøbt til lejligheden: Er din arbejdsgiver ikke sponsor, er forholdet i de fleste tilfælde omfattet af bagatelgrænsen på 1.100 kr., hvori også indgår den årlige julegave fra firmaet.

Hvis grænsen overskrides, er værdien af billetten skattepligtig, ligesom arbejdsgiveren er forpligtet til at indberette godet. Du skal selv skrive beløbet på din årsopgørelse. Den skattepligtige værdi sættes til det beløb, som arbejdsgiveren har betalt for billetten. Beløbet er personlig indkomst, og der skal også betales arbejdsmarkedsbidrag af dette.

Billetter fra forretningsforbindelser: Har du modtaget billetten fra en leverandør, en bank, fra revisoren eller en anden forretningsforbindelse, vil det som udgangspunkt blive anset som en skattepligtig gave.

Beløbet beskattes i givet fald som personlig indkomst, men der skal ikke betales arbejdsmarkedsbidrag af dette. Du skal selv skrive det på årsopgørelsen. Skat anerkender normalt, at værdien af sådan en gave fastsættes til halvdelen af kostprisen.

Læs også