Gammel Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

'God beliggenhed' på jysk: Huse tæt på motorvejen

Vi har ikke kunder, der kommer og siger, at de gerne vil bo tæt på motorvejen, men vi har haft en stor tilflytning fra Aarhus, som godt kan se, at beliggenheden giver rigtig god mening og åbner nogle muligheder, siger Jesper Lyngsø, der er ejendomsmægler og indehaver af Nybolig Silkeborg. Foto: Jesper Stormly Hansen

Den gør det lettere at besøge familien i den anden ende af landet, og hurtigere at komme til og fra arbejde.

Mange af os har sikkert også siddet på den i timevis ned gennem Europa med tusindvis af andre ferieramte mennesker.

Det nødvendige stykke infrastruktur er blevet en fast del af mange danskeres dagligdag og ferieliv.

Men om en placering tæt på ligefrem er et argument for at købe et nyt hus eller det stik modsatte, er der delte meninger om afhængig af, hvor i landet man befinder sig.

For øjeblikket er der ifølge boligsitet Boliga.dk godt 30 huse til salg, hvor ejendomsmægleren har brugt sætningerne "tæt på motorvej", "nær motorvej" eller "motorvej tæt på" i salgsannoncen.

Men selvom vejtypen går fra nord til syd og fra vest til øst, er det især vest for Storebælt, at beliggenheden tæt på motorvejen finder vej til salgsteksterne, viser en ny undersøgelse fra boligsiden Boliga.

- Vi har ikke kunder, der kommer og siger, at de gerne vil bo tæt på motorvejen, men vi har haft en stor tilflytning fra Aarhus, som godt kan se, at beliggenheden giver rigtig god mening og åbner nogle muligheder, siger Jesper Lyngsø, der er ejendomsmægler og indehaver af Nybolig Silkeborg.

- Med motorvejen tæt på får man hurtigt adgang til en masse byer, og det gør altså, at man - i disse tider, hvor folk ikke bliver i samme job i 35 år - bedre kan skifte, uden at ungerne skal skifte skole og alt sådan noget – simpelthen fordi placeringen tæt på motorvejen gør, at man kan nå rigtig mange steder hen på en times tid.

Af salgsannoncer med beskrivelsen af en nærliggende motorvej, er blot to beliggende på Sjælland og ikke noget nærmere hovedstaden end Bjæverskov i det vestlige Køge.

Men det skyldes ikke, at det skorter på de højtrafikeret veje i hovedstadsområdet.

Snarere tværtimod.

- Motorvejene ligger tættere her, så det er ikke direkte noget folk efterspørger - for uanset hvor man bor, er man tæt på, siger Jannick Schønemann, der er ejendomsmægler og indehaver af Nybolig Bagsværd – Værløse.

- En placering klos op ad motorvejen vil vi nok nævne, fordi det kan være afgørende for nogen, men det gør ikke en bolig usælgelig, at motorvejen er inden for hørevidde.

De bedste trækplastre

Der er også en del andre forskelle på, hvad indehaveren af Nybolig Silkeborg vurderer, at deres kunder er mest interesserede i, og hvad kollegaerne hos Nybolig Bagsværd - Værløse oplever, at deres kunder kigger efter, når de går på boligjagt.

Boliga har spurgt de to mæglere, hvilke tre ting, de vurderer, er i allerhøjeste kurs i netop deres område, og her er svaret:

Silkeborg

Silkeborg
  • Tæt på naturen; skov og sø
  • Gode skoler i nærheden
  • Indkøbsmuligheder tæt på
Beliggenheden er afgørende, der er kæmpe stor forskel på, om folk vil have et nyt eller et gammelt hus, og hvad det skal kunne og indeholde, men beliggenheden tæt på de ting, vi bruger i dagligdagen, er generelt vigtig, siger Jesper Lyngsø.

 

Bagsværd – Værløse

Bagsværd – Værløse
  • Hus til nedrivning
  • Total moderniseret eller renoveret
  • Ejerlejligheder med elevator og altan
Folk her har penge nok til, at de gerne vil have eller bygge noget nyt. Og så har vi nogle ældre, der gerne vil videre, og som har behov for elevator – og samtidig også gerne vil kunne komme lidt udenfor og sidde på en altan, siger siger Jannick Schønemann.

Se huse beliggende 'tæt på motorvej' her

Læs også