Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

For fattig til en hel ø? Så køb en halv

Halvdelen af Svelmø i det sydfynske ø-hav er sat til salg. Kalder fastlandet, foregår det til fods, med jolle eller i traktor.

Senest var det øen Lindø, der blev solgt. Nu er halvdelen af Svelmø i det sydfynske ø-hav også sat til salg. Foto: Kim Toftdahl, Estate

Intet menneske er en ø.

Sådan lyder John Donnes ord fra 1624, men her i 2017 kan alle mennesker få en ø. Eller i det mindste en halv. Det kræver blot en tur til det sydfynske ø-hav og en pose penge.

For her er halvdelen af Svelmø kommet til salg - og det er sågar "den bedste halvdel", ifølge salgsopstillingen.

Her er nemlig både fred, ro og panoramaudsigt over havet. For ikke ej at forglemme et rigt dyreliv og sjældne planter. Og når ålene og fladfiskene er fanget, ænderne og fasanerne skudt, kan man trække sig tilbage til stuehuset. Det skriver boligsiden Boliga.

Det er dog ikke den eneste bygning, der er på den udbudte halvdel af Svelmø. Fire ferielejligheder og to udhuse er her også.

Kalder hverdagen og dermed fastlandet, er der forskellige muligheder for at transportere sig selv. For ifølge salgsteksten vil man, alt efter om der er lav- eller højvande, kunne komme til øen ved at "vade, sejle i jolle eller køre i traktor".

Flere øer til salg

Prisen for den halve ø er 5.800.000 kr., og dermed er der også sat en pris på, hvor meget det koster at blive (dele) ø-herre på Svelmø i det sydfynske ø-hav.

Det er dog ikke den eneste af slagsen, der er udbudt til salg. Også øen Siø søger ifølge Boliga en ejer. Prisen på den brofaste ø er dog noget højere: 32,5 mio. kr. vil en kommende køber skulle betale for Siø.

Og senest er øen Lindø - også i det sydfynske ø-hav - blevet solgt. Om det siger ejendomsmægleren bag handlen, Bernd Mittelsdorf, til Boliga:

- Interessen for øer som denne er som for et Picasso-maleri. Der er en begrænset mængde købere, men dem, der er, er så også meget interesserede. Men det er også noget helt unikt. Selvom vi har mange småøer i Danmark, er det ikke så tit, de kommer til salg, siger han.

BRANCHENYT
Læs også