Serier

Henrik blev narret til millioninvestering

Han troede, han købte sig ind i en guldrandet koncern. Det har kostet familien dyrt.

Konkurskabinettet

Han blev lovet medejerskab i en guldrandet koncern og job som salgschef for hele foretagendet. Han lånte en million i sit hus og investerede den i drømmen i den tro, at hans medinvestorer havde lagt endnu flere penge.

Men han blev narret.

Den 49-årige Henrik Jess fra Skanderborg endte i stedet med en kæmpe gæld og indtil nu fire års kamp for at få stillet de ansvarlige til regnskab.

Lånte 1 mio. i huset

Henrik Jess blev i 2008 tilbudt at blive medejer af en koncern, der bl.a. skulle omfatte hans egen arbejdsplads, Introplus, hvor han som sælger skaffede annoncører til brætspillet Borgmesterspillet.

Henrik Jess tog lån i sit hus og investerede 1 mio. kr. i holdingselskabet MGB Holding i den tro, at fire andre medinvestorer skød tilsammen 36 mio. i selskabet. Det gjorde de ikke.

Siden har han forgæves forsøgt at få sin million tilbage. Indtil videre har han brugt 600.000 kr. på en lang række retslige skridt mod sin tidligere arbejdsgiver, Peter Lexander, og "hovedinvestoren" Michael G. Bethnas, som havde lagde initialer til holdingsselskabet.

Får medhold i retten - men ingen penge

Men selvom såvel byretten og landsretten har afgjort, at Henrik Jess blev vildledt og har krav på erstatning, er intet sket. Peter Lexander og Michael G. Bethnas har i skifteretten erklæret, at de er ude af stand til at betale.

»Men det giver jo ingen mening. Hvordan kan der ligge en forretningsplan på 36 mio. kr., og så kan de ikke finde 25 øre?« spørger Henrik Jess.

Flere forsøg på at få politiet ind i sagen er heller ikke lykkedes, og i dag er den strafferetsligt forældet. I dag er MGB Holding tvangsopløst, Introplus gået konkurs, og koncernen blev aldrig til noget.

Michael Bethnas forklarer til Jyllands-Posten, at hans indskud i MGB Holding skulle finansieres af hemmelige tyske investorer.

Han tilføjer desuden, at Henrik Jess kunne have fået sine penge, hvis han ikke brugte »så ufatteligt meget tid på at irritere os på alle mulige måder.«

"Men de er jo selv ude om, at sagen er kommet hertil. De kunne jo bare have givet mig pengene," siger Henrik Jess.

BRANCHENYT
Læs også