Gammel TV
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Opfindsomhed, ihærdighed og får har fået Google til Færøerne

Ved hjælp af kamerabærende får og en fire måneder lang kampagne er det lykkedes Færøerne at blive en del af Google Street View.

Færøerne var et af de få steder i verden, hvor Google Street View ikke havde været forbi. Det ville Visit Faroe Islands lave om på. De satte derfor 360-graders kameraer på får rundt om i landet for at vise Google og omverdenen den flotte natur, der er på Færøerne. Fire måneder senere er projektet lykkedes, og Google har sendt kameraer til Færøerne.

Optagelserne fra fårene blev til ’Sheep View 360’, og en af videoerne er per dags dato blevet set næsten 500.000 gange. Senere kom der også en online underskriftindsamling og kameraer på både.

Samarbejdet med Google bliver en smule utraditionelt, da Street View-bilen, som vi kender fra Danmark, ikke kommer til Færøerne. I stedet har Google stillet kameraer og en Google Trekker til rådighed. Selvom der ikke kommer en decideret Street View-bil, så bliver et af kameraerne placeret på en bil, som kommer til at køre rundt på de færøske veje.

Selvom målet er nået, så stopper Sheep View ikke foreløbig. I stedet har Visit Faroe Islands valgt at øge antallet af kamerabærende får, som med hjælp fra cykler, rygsække, skibe og endda en trillebør, skal hjælpe med at vise  øriget fra dets bedste side.

Hvis turister har lyst til at hjælpe til, kan de låne et kamera hos turistkontoret i Tórshavn eller ved Atlantic Airways i Vágar Lufthavn.

Læs også
Top job