Navne

Manden, der skal løfte DR-dramatikkens tunge arv

Christian Rank begynder den 1. februar som dramachef i DR. I en modgangstid skal han fastholde afdelingens enorme succes.

Det er en tung stafet, som den 39-årige Christian Rank skal løfte. Den 1. februar overtager han jobbet som DR’s nye dramachef efter Emmy-pris-støvsugeren Piv Bernth. Sidstnævnte lader dog til at mene, at førstnævnte er kvalificeret til jobbet, da hun i dagspressen har beskrevet Rank med superlativerne: superdygtig, dynamisk og ildsjæl.

Rank overtager stillingen i en tid, hvor sparesablerne rasler i DR op til et kommende medieforlig. Så ét ubesvaret spørgsmål bliver, hvor mange penge den nyslåede dramachef får at gøre godt med? Et andet ubesvaret spørgsmål bliver, om vi er nået ind i en tid, hvor DR’s stort anlagte dramaer ikke længere kan samle en overvældende stor procentdel af den danske befolkning søndag aften kl. 20 – og om man som konsekvens heraf må omskrive tidligere tiders formel for seersucces? Konkurrencen fra udlandet er enorm, og udbuddet af kvalitetsserier fra konkurrerende, udenlandske streamingtjenster er bugnende, så hva’ nu, Christian Rank?..

Læs også