0

Prins Henrik er afgået ved døden

Prinsen sov stille ind på Fredensborg Slot omgivet af sin hustru og to sønner.

Prins Henriks fulde navn var Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat. Foto: Keld Navntoft

Prins Henrik er død i en alder af 83 år, oplyser kongehuset.

Han sov stille ind klokken 23.18 tirsdag aften, efter at han tidligere på dagen var blevet overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot.

Ved hans side var dronning Margrethe og parrets to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim. Der er endnu uvist, hvor og hvornår prinsen skal bisættes.

Prinsen blev indlagt den 28. januar på Rigshospitalet, efter han var blevet syg under en rejse til Egypten.

I begyndelsen af februar meldte kongehuset ud, at den 83-årige prins havde en godartet svulst i sin venstre lunge. Han blev herefter overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for en lungeinfektion.

Da kongehuset fredag morgen meldte ud, at prinsens tilstand var »alvorligt forværret«, valgte kronprins Frederik at afbryde sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med det igangværende vinter-OL.

Kronprinsen fløj hjem til Danmark og besøgte sin far på Rigshospitalet, kort tid efter at han var landet fredag aften.

I løbet af weekenden har store dele af den kongelige familie gentagne gange besøgt prinsen på hospitalet. Både hver for sig samt i samlet flok lørdag eftermiddag.

Også prins Henriks lillesøster Catherine de Monpezat kom lørdag til Danmark for at besøge sin bror.

Søndag havde prinsens lillebror, den 75-årige tidligere journalist og forfatter Étienne de Monpezat, ligeledes sat kursen mod Danmark for at aflægge prins Henrik et visit.

Prins Henrik, blev født i Frankrig i 1934 og giftede sig i 1967 med Margrethe, der på det tidspunkt var tronfølger. Fem år senere, i 1972, blev Margrethe dronning.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også