Navne
0

Fra ministres skygge til top af pengetank

50 år fredag den 10. august: Jurist og vicedirektør for Realdania Pui Ling Lau har en perlerække af prestigefyldte ansættelser bag sig. 10. august fylder hun 50 år.

Kronprinsparret og flere statsministre har nydt godt af Pui Ling Laus evner som leder.

Men juristen har med en ualmindeligt alsidig karriere i ministerier, fonde, det private erhvervsliv og kongehuset i den grad skabt sit eget navn.

Pui Ling Lau, COO eller - på dansk - vicedirektør i Realdania, fylder 50 år den 10. august.

Inden hun fik en ledende stilling i byggefonden med milliardbudgettet, var hun vidt omkring.

Efter ansættelser i et par ministerier fandt Pui Ling Lau i 1998 vej til Statsministeriets sekretariat.

Her blev hun efter en tid som ministersekretær udnævnt til chef under Poul Nyrup Rasmussen og efterfølgende under Anders Fogh Rasmussen - en del af arbejdslivet, hun husker tilbage på med glæde.

»Man kommer ikke tættere på den politiske beslutningsproces uden at være decideret partipolitisk end det,« siger Pui LingLau.

I ny og næ mødes hun fortsat med sine gamle venner, de garvede politiske rotter Peter Mogensen og Michael Kristiansen, og taler om gamle dage.

Flere husker måske også dokumentarfilmen "Fogh bag facaden", hvor Pui Ling Lau følger i hælene på statsministeren, der leder forhandlingerne om EU's udvidelse mod øst.

Efter tiden på Slotsholmen blev hun i 2004 headhuntet af kongehuset til at lede og koordinere kronprinsparrets bryllup. Her blev hun frem til 2007 - året hun i øvrigt blev ridder af 1. grad af Dannebrog.

Så trak det private erhvervsliv i Pui Ling Lau, der blev underdirektør for Public Affairs og kommunikation i Københavns Lufthavne.

»Jeg ser mange fællestræk hos mine forskellige arbejdspladser. Det er de samme ledelsesmæssige værktøjer, man bruger,« siger hun.

Efter to år hos lufthavnene blev hun i 2009 vicedirektør for den erhvervsdrivende fond Lindø Offshore Renewable Center, hvorefter hun vendte tilbage til Udenrigsministeriet i 2010.

Der var hun frem til 2014.

Siden har hun været vicedirektør i Realdania, en forening, der bygger på penge fra private ejendomsejere og støtter projekter og byggeri over hele landet.

50-årsfødselsdagen skal Pui Ling Lau tilbringe til en andens fødselsdagsfest - nemlig hendes tidligere arbejdsgivers, Poul Nyrup Rasmussen, der fyldte 75 år i juni, men har valgt at fejre det i dag.

Derfor har hun i samråd med familien skubbet fejringen af sin egen fødselsdag et par dage.


BRANCHENYT
Læs også