Navne
0

Et poptalent i politiets søgelys

30 år søndag: En dom for kærestevold gav Chris Brown alvorlige ridser i lakken, men han har alligevel toppet hitlister og solgt millioner af album. 

Den amerikanske hiphop- og R & B-sanger Chris Brown sælger millioner af plader, men han har også en mørk side med vold og ballade.
Foto: Danny Moloshok

Det er svært at nævne den amerikanske hiphop- og R & B-sanger Chris Brown uden også at komme ind på popstjernen Rihanna.

De to kunstnere var engang kærester. Kærester kommer og går, og det er der ikke noget usædvanligt i. Men netop Chris Brown og Rihannas forhold endte på en måde, som kastede en mørk skygge over Chris Browns karriere.

Han blev i 2009 anholdt og senere dømt for vold mod Rihanna, og sagens alvor blev tydelig for offentligheden, da billeder af hans kærestes svært forslåede ansigt gik verden rundt.

Det skulle ikke blive sidste gang, at Chris Brown kom ud i noget kriminelt. Men selv om han har kæmpet med et ry som ballademager, har det ikke slået ham ud af musikken.

Populære albums

Han fik sin pladedebut allerede som 16-årig i 2005. Albummet, der var opkaldt efter Chris Brown selv, opnåede en placering som nummer to på den amerikanske billboard 200-liste over de mest solgte album.

Senere formåede han at lægge sig allerøverst på samme liste, da albummet ”F.A.M.E” i 2011 blev nummer et. Også hans næste udgivelse, ”Fortune”, strøg lige ind på førstepladsen på listen over de mest populære album i USA i sommeren 2012.

I alt har Chris Brown udgivet otte album, og et niende er på vej. Af store hits kan nævnes ”Run it!”, ”Kiss kiss” og ”Forever”.

Ud over at synge er han en dygtig danser, og han har ved flere lejligheder optrådt som skuespiller. Blandt andet i ”The O.C.” - en amerikansk ungdomsserie.

I forbindelse med voldssagen i 2009 blev Chris Brown idømt fem års betinget fængsel, 180 dages samfundstjeneste og en bøde på 2500 dollar.

Alvorlige anklager

Siden har han flere gange været på kant med loven. Som da han i 2013 i Washington D.C. slog en fan, som ville have et billede af ham. Eller da han var anklaget for at slå sin manager og for at true en kvinde med en pistol.

Senest tiltrak Chris Brown sig opmærksomhed af den ærgerlige slags, da han i januar sammen med en livvagt og en ven blev anholdt og sigtet for at have begået en voldtægt i Paris.

Det skulle være sket på det eksklusive hotel Mandarin Oriental i Frankrigs hovedstad. Dagen efter blev Chris Brown dog løsladt, og sigtelsen frafaldet.

Chris Brown voksede op i den lille by Tappahannock i staten Virginia sammen med sine forældre og sin storesøster. Han sang som barn i kirkekor og har beskrevet Michael Jackson som en stor inspirationskilde.

/ritzau/

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også