Navne

»Jeg nyder at vise pigerne, hvor mangeartet vores verden er«

50 år mandag: Michael Iuel bruger arbejdstid på både sin revisorvirksomhed og sit gods på Norddjurs. Han er på sin fødselsdag på safari i Afrika.

Michael Iuel overtog som 16-årig Meilgaard Gods. »Min far var klar, jeg var klar, familien var enig, og det var lige akkurat økonomisk muligt. Arveafgiften var 30 pct. og renten 10 pct,« fortæller han. Foto: Casper Dalhoff Godsejer (Meilgaard Gods på Djursland) og revisor Michael Iuel.

Foto: Casper Dalhoff Godsejer (Meilgaard Gods på Djursland) og revisor Michael Iuel.

Foto: Casper Dalhoff Godsejer (Meilgaard Gods på Djursland) og revisor Michael Iuel. 

Foto: Casper Dalhoff

Michael Iuel tager imod i strømpesokker. Revisoren og godsejeren, der er i selskab med den legesyge labradorhvalp Mokka, står med rank ryg og nyder en kop kaffe og en cigaret på terrassen, der er anlagt ud for den hvidkalkede hovedbygnings venstre del. En dør fører ind til et køkkenalrum, hvor han elskværdigt brygger en kop sort kaffe til dagens første gæst.

Stedet er Meilgaard Gods på Norddjurs. Klokken er ni om morgenen, og stilheden brydes indimellem af et landbrugskøretøj eller en personbil. Michael Iuels hustru, Désirée Iuel, administrativ konsulent i Danmarks Jægerforbund, og deres tre døtre i alderen 10 til 16 år, er taget af sted...

BRANCHENYT
Læs også