Navne

Han viser den danske folkesjæl gennem sit filmiske øje

75 år lørdag: Gennem sine 10 film har den lægeuddannede, selvlærte filminstruktør Nils Malmros givet sit portræt af danskerne, især dem der taler aarhusiansk.

Filminstruktøren Nils Malmros i sit es: I gang med at instruere. I dag har han sluppet kameraet og rejser verden rundt for at fortælle om sine film. Fotograf:  Martin Dam Kristensen Nils Malmros begynder optagelser på sin nye film "Sorg og Glæde" i skolegården på Rosenvangskolen i Aarhus, med blandt andre Jacob Cedergren på rollelisten. Nils Malmros instruerer børnene i skolegården på Rosenvangskolen. Ved sin side har han Aage Rais-Nordentoft, der er instruktørassistent. Den officielle åbning af Aarhus Festuge sker i år på Aarhus Teater med forestillingen "Lyden af de skuldre" og under overværelse af dronningen.
Nils Malmros sammen med sin kone Marianne Tromholt. vi skal til pressemøde om dette - det er til torsdagsavisen: 

NILS MALMROS BAG KAMERAET IGEN - I AARHUS TEATERS NYFORTOLKNING AF LARS OLE 5.C 


På scenen 10 børn fra 5. klasse fra en række aarhusianske folkeskoler, blandt andet Finsensgade Skole, hvor Malmros optog Lars Ole 5.c for 43 år siden. 

Teaterforestillingen Lars Ole, 5.C er indtil videre Aarhus Teater Borgerscenens sidste forestilling. Borgerscenen evalueres senere på året.

Foto: Casper Holmenlund Christensen

Nok har filminstruktøren Nils Malmros sat instruktørstolen til side, men det betyder ikke, at han er færdig med at arbejde med film.

Siden filmen ”Sorg og Glæde” fra 2013 har han ikke lavet spillefilm, men til gengæld holdt utallige foredrag både herhjemme og i udlandet. Blandt flere andre har lægestuderende på Københavns Universitet haft glæde af hans forelæsning om ”At kende sandheden” og ”Sorg og Glæde”. ..

BRANCHENYT
Læs også