Navne

»Jeg kan ikke lave om på, at jeg fylder 80 år med nye hofter og en pacemaker. Men kroppen fungerer godt, og opfindsomheden fejler intet«

80 år onsdag: Knud Erik Westergaard stod bag en stor industrivirksomhed og drev et hotel, inden han kastede sig ud i et ambitiøst elbil-projekt.

Knud Erik Westergaard havde det hårdt i skolen på grund af ordblindhed. Det fik ham siden til at gå efter nogle store udfordringer og svære opgaver. 
Foto: Mads Frost Foto: Mads Frost Foto: Mads Frost

Knud Erik Westergaard kom i begyndelsen af 1990’erne uge efter uge hjem sent fredag og tog af sted søndag. Turen gik fra Hadsund til Thüringen i Tyskland, hvor han knoklede med at etablere en masseproduktion af sin Kewet el-bil. Ambitionen var, at fabrikken skulle levere 10.000-20.000 elbiler på årsbasis.

Forinden havde han i Hadsund fået produceret de første biler med et glasfiberarmeret polyesterkarroseri og med plads til to personer. Kewet-bilen blev i begyndelsen eksporteret i små tal til såvel europæiske lande som Nord- og Sydamerika samt Fjern- og Mellemøsten...

BRANCHENYT
Læs også