Navne

»Tiden var en anden, da jeg var redaktør på Ekstra Bladet«

85 år søndag: Sven Ove Gade var chefredaktør på Ekstra Bladet i 24 år. Han husker én gang at være blevet præsenteret for sexisme blandt medarbejdere på mediet.

»Fysisk har jeg forladt medieverdenen, men jeg følger stadig med via mine mange venner, som er journalister,« siger Sven Ove Gade, der i 24 år var chefredaktør på Ekstra Bladet. Foto: Sara Galbiati

Ikke alle var enige i, at Sven Ove Gade var det rette valg som chefredaktør på Ekstra Bladet, da han tiltrådte stillingen i 1976. »Medarbejderne protesterede kraftigt. Man mente ikke, at jeg var tilstrækkeligt åben over for at lade avisen afspejle de nye strømninger, der fulgte efter ungdomsoprøret. Men bestyrelsen fastholdt, at jeg skulle være chefredaktør; sådan blev det,« siger Sven Ove Gade, der var inspireret af sin forgænger på posten. Victor Andreasen havde skabt det samfundsrevsende kritiske medie under sloganet: “Tør, hvor andre tier”.

»Hans måde at lave avis på optog mig,« siger Sven Ove Gade, som overtog landets suverænt største avis, der dengang havde et dagligt oplag på 250.000 eksemplarer. ..

BRANCHENYT
Læs også