Navne

Kristian Jensen nåede næsten alt i politik, men endte med at blive Venstres prins Charles

50 år fredag: Som teenager sagde Kristian Jensen det højt. Han ville være statsminister. Resten af karrieren blev anskuet gennem den prisme, og dermed endte en af Venstres største profiler i nyere tid med at blive set som en evig kronprins.

Kristian Jensen var i 10 år næstformand og kronprins i Venstre. Han nåede aldrig at udleve sin ultimative politiske drøm, og i marts forlod han partipolitik for at blive diplomat i Udenrigsministeriet.

Foto: Claus Bonnerup I sidste ende skubbede Kristian Jensen sig selv ud over den politiske kant med et Løkke-kritisk interview i Berlingske. Efterfølgende trådte de begge af efter et forretningsudvalgsmøde i Brejning.
Foto: René Schütze Venstre holder pressemøde ved partiets sommergruppemøde på Kragerup Gods. Jakob Ellemann-Jensen, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen.
Foto: Jens Dresling I 2004 udnævnte Anders Fogh Rasmussen (V) Kristian Jensen til skatteminister.  Han blev siddende på posten frem til 2010.

Foto: Peter Hove Olesen I 2003, da Kristian Jensen stadig var finansordfører i Venstre, skrev han sin første bog, ”Hurra for globaliseringen”.
Foto: Finn Frandsen Afsluttende Finanslovsdebat i Folketinget. Finanspolitisk ordførere fra Venstre Kristian Jensen og fra de Konservative Gitte Seeberg.
Foto: Thomas Borberg

Det er stadig uklart, hvad der præcist skete i kælderrummet under Odense Kongres Center den juninat i 2014, som så ud til at markere slutningen på Lars Løkke Rasmussens dage som formand.

Men det står klart, at den blev Kristian Jensens skæbne. ..

Læs også
Top job