Navne
BREAKING

»Jeg ville gerne have prøvet at bo i Beirut, Dar es Salaam og Rio de Janeiro. Og Rom. Og Paris«

50 år: Martin Krasnik har opnået mere end de fleste af sine kolleger. Som ung journalist takkede han nej til faste stillinger, fordi han hellere ville ud at opleve verden. Og lære at være alene.

Martin Krasnik er ikke uddannet journalist, men allerede mens han studerede statskundskab på Københavns Universitet, begyndte han at skrive artikler for Weekendavisen. Han viste sig at være et journalistisk stortalent, og som 27-årig blev han en del af avisens chefredaktion. Siden gik turen over tv – blandt andet som vært på DR2's "Deadline" og udenrigsmagasinet "Ellemann/Lykketoft" på TV 2 News. I dag er han chefredaktør for Weekendavisen. Foto: Stine Heilmann / Ritzau Scanpix

Hvad er det vigtigste, du har lært i livet?

»At lade mine børn dyrke deres egne interesser og følge deres egne veje. Jeg har fem børn, og længe troede jeg, at jeg skulle blande mig i mangt og meget. Det giver mening i begyndelsen, når man skal bestemme, hvad de skal have at spise, og hvornår de skal i seng. Men senere skal man holde sig langt væk med sine formaninger om rigtigt og forkert. Jeg er selv vokset op med en stor frihed til at gøre, hvad jeg havde lyst til. Alle mænd i min familie var læger, men jeg ville være journalist, og mine forældre lod mig jagte den drøm uden at stille spørgsmål ved, om det nu også var rigtigt for mig. De stolede på, at jeg fandt min egen vej. Det er vigtigt at lære sine børn at gøre, hvad de har lyst til. Min ældste datter går til ridning, og det er en sport, jeg slet ikke forstår. Jeg kan komme på tusind ting, jeg hellere ville bruge min tid på. I mange år modarbejdede jeg hende næsten, men nu bakker jeg fuldstændig op, og hun får så meget ud af at sidde på ryggen af en hest. På samme måde begyndte min ældste søn som 4-årig at interessere sig for lystfiskeri. Jeg hader at fiske. Men jeg har brugt årevis på at stå og heppe på en søbred i regnvejr.«..

BRANCHENYT
Læs også