Navne

Forfatteren Ane Riel giver en gammel, dement kvinde livsgnisten tilbage i sin nye roman

50 år: En fejlkørsel ned ad en blind vej satte fantasien i gang hos forfatter Ane Riel: Her blev hun inspireret til at skrive sin nyeste roman, "Urværk", om den gamle enke Alma, der holder sig i live ved at trække sit bornholmerur op hver dag.

Ane Riel fik succes med en bog, som alle ud over forfatteren læste som en krimi. Fik priser og blev solgt til udlandet. Nu står hun i et vadested. Hvor skal hun skrive sig hen? Hvordan følger man op på en uventet succes?

Da forfatteren Ane Riel i 2019 ferierede i Vendsyssel, kom hun en dag ved en fejl til at styre sin bil ned ad en blind vej i en stille landsby. »For enden af vejen holdt jeg ved et hus med røvballegardiner for ruderne. Jeg fornemmede, der sad en gammel dame derinde, og min fantasi begyndte at rulle: Sad hun nu dér hver dag og holdt øje med en vej, hvor der intet skete? Og hvilket liv havde hun mon haft før det,« funderer Ane Riel.

Indtrykkene fra turen blev ved at rumstere så intenst i hende, at hun besluttede at omsætte dem til et nyt litterært værk...

Læs også