Navne

Kommunalvalgsforsker Ulrik Kjær lever for kommunernes svar på VM i fodbold

Aktuelt portræt: Siden en regnvåd aften i 1993 har Ulrik Kjær viet sit virke til valghandlingen, og den fynske kommunalvalgsforsker er ikke til at komme uden om i ugerne og dagene op til valgaftenen den 16. november.

Ulrik Kjær er professor ved Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet og står bl.a. bag bogen "De sidste sande amatører" om kommunalpolitikere. Foto: Brian Karmark. Ulrik Kjær kan blandt andet opleves på TV2 NEWS programmet "Kampen om kæderne" hver dag op til valget. Foto: Brian Karmark.

Som et minutiøst indstillet urværk pibler Ulrik Kjærs tilstedeværelse frem i avisspalter og på tv-skærmen i cirka en måned hvert fjerde år for derefter at forsvinde igen i tre år og 11 måneder. Sådan har det været længe, og det passer ham ganske godt.

»Som du måske kan høre på min stemme ...« bemærker han og griner lidt hæst: »Så sover jeg ikke så meget for tiden. Men det er fint nok, for så kan jeg bruge tiden mellem valg til at forske. Forske, formidle, forske, formidle. Den rytme kan jeg godt lide,« siger han. ..

Læs også
Top job