Navne

Tamil-sagen kostede den politiske karriere for tidligere arbejdsminister Grethe Fenger Møller

80 år: I gymnasiet blev Grethe Fenger Møller bevidst om, at kvinder mange steder i samfundet stod i skyggen af mænd; det ville hun ikke finde sig i. Så hun tog en juridisk eksamen og indledte en politisk karriere, der toppede med posten som arbejdsminister. Under Tamilsagen blev hun væltet, men hun holdt fast i et positivt livssyn.  

»I den verserende ligestillingsdebat med fokus på sexisme ser jeg tråde direkte tilbage til det, jeg selv kæmpede for. I mange år lå debatten død, men de episoder om overgreb og lignende, der aktuelt blotlægges, viser, at vi slet ikke er i mål endnu,« siger forhenværende arbejdsminister Grethe Fenger Møller. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Da Det Konservative Folkepartis forhenværende arbejdsminister, cand.jur. Grethe Fenger Møller, gik på pension i 2008, traf hun en vigtig beslutning:

»Efter et langt og til tider udfordrende arbejdsliv ville jeg sænke mit tempo. Siden jeg gik i gymnasiet, havde jeg skrevet små sedler til mig selv med alt det, jeg skulle nå hver dag: ”Stå op klokken syv, og gør sådan og sådan”. Hele mit voksenliv havde været styret af en stram struktur og rigtig meget arbejde. I dag nyder jeg at kunne sidde i det gamle sommerhus i Humlebæk, som min familie har ejet siden 1945, se på solen over Øresund og nyde det. Jeg er optaget af at være glad og føler mig privilegeret over det indholdsrige liv, jeg har haft,« siger hun. ..

Læs også
Top job