Fødselsdage

Hun vil være Danmarks ældste headhunter

75 år torsdag: Aase Hoeck fra Aarhus fylder 75 år, men leder stadig efter kvindelige ledere og kvindelige bestyrelsesmedlemmer.

Aase Hoeck. Foto: Privat

Aase Hoeck har en ambition om at blive Danmarks ældste aktive headhunter, og hun er godt på vej til at nå målet. Hun etablerede sin første virksomhed Sekretærservice/Lederservice i 1988. Efterfølgende er firmaerne Karrierekvinder, Bestyrelsesprofiler og Karriereprofiler kommet til. Fra 1988-1995 udgav hun sit eget magasin, Kvinder & Karriere. Aase Hoeck har haft et særligt fokus på udvælgelse af – især kvindelige – kandidater til bestyrelsesposter, administrative og ledende stillinger.

Hun er født og opvokset i Gentofte, er uddannet BA i sprog og har læst sprog og økonomi i London, hvor hun arbejdede i tre år på den danske ambassade. Hun traf sin nu afdøde mand, Jørn Hoeck, i London, og parret bosatte sig i Risskov i Aarhus. I knap 10 år arbejdede hun for den britiske ambassades Commercial Dept. i Aarhus og siden på tandlægehøjskolen i Aarhus. Efter to år i HR Alfa Laval-koncernen etablerede hun sig i 1988 som headhunter. Aase Hoeck var med til at etablere Århus City Rotary Klub i 1996, som hun siden var præsident for i perioden 1996-1998. I 2009 blev Aase Hoeck kåret som Årets Erhvervskvinde. Hun har igennem en årrække været medlem af Juryen for udvælgelsen af årets bestyrelsesformand og er desuden medlem af Repræsentantskabet for Dansk Aktionærforening...

Læs også